Panowie prośba do was o wsparcie duchowe w wymianie nagrzewnicy. Jak to zrobić? Podobno jest masa roboty przy tym... Ma ktoś z Was może instrukcję jak to zrobić?
Dzięki
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 43 razy Wiek: 24 Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 1287 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-12-19, 13:51
Instrukcji jako takiej konkretnej do MK3 nie znajdziesz ale uwierz mi poświęcisz na to cały dzień i może się wyrobisz...musisz całą deske rozdzielczą ściągnąć,linki od pokręteł,śrub jest tyle że szok.Wymieniałem ostatnio z kolegą z vwgolf w 2.0 zajęło nam to cały dzień...
Snejk18, Pascal, dziękować. Pędzę do sklepu po nagrzewnicę...
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.
Rozebrać trzeba tunel to podstawa następnie odkręca się wszystko co możliwe od deski rozdzielczej
Rozbiera się układ dmuchawy czyli rozłącza się go od komory gdzie schodzą się linki od pokręteł
Kolejno odkręca się węże od nagrzewnicy i w mk2 były w komorze silnika na środku grodzi dwie śrub co trzymały obudowę nagrzewnicy trzeba było je odkręcić
Silnik: Vento 2E Pomógł: 147 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 2501 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-12-19, 15:39
marcinkoz2910, pewien jesteś? Bo ja to właśnie tak jak opisujesz robiłem w golfie 2 i nie napotkałem problemów, a za drugim razem 2 godziny starczyły. I jak na innym forum wykłucałem się z ludźmi że w trójce też tak się musi dać to dostałem zj.....
pablomed, mogę się założyć że tak co prawda sam nie wymieniałem nagrzewnicy w MK3 ale patrzyłem z ciekawości na to i jestem przekonany że taka operacja będzie do wykonania bez wyjmowania deski rozdzielczej
a tak w ogóle to ta skrzynka nz nagrzewnicą wychodzi bokiem a nie górą więc po co wyjmować deskę??
możliwe że to coś od webasta (ogrzewanie postojowe) jest ale pewny nie jestem bo nie widziałem tego jeszcze w mk3
Silnik: Vento 2E Pomógł: 147 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 2501 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-12-19, 22:53
Snejk18, po perwsze nie chodzi o kłótnię tylko o zdobycie wiedzy, a po drugie mógłbyś chociaż spojrześ na fotki z linku co podałeś i byś zobaczył że są z golfa II.
Więc piszcie jak ktoś jest absolutnie pewny ale w golfie III, nie w innych autach, nie chcę prowokować robienia śmietnika tylko się dowiedzieć.
[ Dodano: 2009-12-19, 22:56 ]
BORYSKA napisał/a:
Panowie w załączniku rysunek nagrzewnicy z książki "Sam naprawiam". Na czerwono zaznaczyłem króciec podciśnienia. Do czego on służy?
tam się podłącza węzyk do sterwnia klapka regulującą nawiewy, jest to tylko przy klimie
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 43 razy Wiek: 24 Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 1287 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-12-19, 23:38
Takową fotoporadę niestety nie mieliśmy z kolegą z vwgolf i dlatego zdemontowaliśmy deskę ale może to i dobrze bo znaleźliśmy parę już zużytych części,kabli przetartych 2 przegryzione
Silnik: 1.9 TDI 1Z 91,5 Km Pomógł: 12 razy Wiek: 24 Dołączył: 01 Kwi 2009 Posty: 564 Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2009-12-20, 01:49
pablomed napisał/a:
Snejk18, po perwsze nie chodzi o kłótnię tylko o zdobycie wiedzy, a po drugie mógłbyś chociaż spojrześ na fotki z linku co podałeś i byś zobaczył że są z golfa II.
qrde, oglądałem tą fotoporadę kilka razy i dopiero teraz jak mi powiedziałeś, zwróciłem na to uwagę, a głównie na cały ten moduł ogrzewania, który tam został wyjęty, ma inny kształt niż ta sama część u nas...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum