Silnik: 2.0 GTI 2E Pomógł: 12 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Lis 2011 Posty: 462 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-03, 23:16 Uczelniacze do chłodnic
Z góry przepraszam, bo szczerze mówiąc nie wiem gdzie mam ten temat założyć, prosiłbym o przeniesienie do odpowiedniego działu jak coś.
Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów korzystał u siebie z jakiś środków do uszczelniania chłodnic, czy to jako proszek, czy też w formie płynnej? Mam gdzieś niewielką dziurkę (najprawdopodobniej dół chłodnicy), a nie chce wyciągać połowy rzeczy i sprawdzać co to jest dokładnie, bo wszystkie przewody wyglądają na suche, a ubytki płynu też nie są jakieś wielkie. Fakt faktem - drażni migająca co jakiś czas kontrolka płynu.
Są jakieś przeciwwskazania stosowania takich praktyk w silniku 2E?
Ew niech ktoś napisze jak najszybciej wyciągnąć chłodnice
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-02-03, 23:41
Nie lej tych specyfikow do ukladu chlodzenia z powodu, ze ci sie nie chce rozkrecac... Jak zapchasz nagrzewnice to dopiero bedziesz mial do rozkrecania...
Aby wyjac chlodnice trzeba spuscic plyn, zdjac zderzak, lampy, grill, odpiac elektryke halogenow, kierunkow, zdjac cala przednia belke, dopiero wtedy bedziesz mial dostep do chlodnicy. Niestety nasze "helmuty" tak maja, chlodnicy nie wyjmiesz bez demontazu przodka.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Dokładnie. Ja wlałem to gówno i zapchałem nagrzewnice. Rozkręcania i skręcania cały dzień od rana do wieczora. Więc rozebranie samego przodu aby wymienić chłodnice to przy tym pikuś.
Silnik: 2.0 GTI 2E Pomógł: 12 razy Wiek: 22 Dołączył: 28 Lis 2011 Posty: 462 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-04, 00:44
No toście mnie pocieszyli...
Podeśle ktoś mały tutorial jak się pozbyć zderzaka? Bo trochę zimnawo na dworze i nie mam za bardzo ochoty na zastanawianie się czy to ta śrubka, czy może jednak inna