Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 574 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2009-04-20, 16:25 TYLKO GORąCE POWIETRZE-problem
WITAM, mam problem z nawiewem, dodam że klimy brak
więc: jakiś czas robiłem podświetlenie nawiewów-tzn pokręteł, złozyłem polatałem zimą, ale jak przyszły ciepłe dnii to jak przekręcam pokrętło od regulacji "ciepła-zimna" to chodzii bardzo leciutko, praktycznie zero oporu - tylko w połowie słychać jakiś pykniecie i czuć opór - No i najgorsze CIąGLE DMUCHA gorącym powietrzem??? czy tak ma być w mk3??? że jak mam ustawionne na zimne to wieje w gorący dzień gorącym powietzrem
Silnik: AEA 1.6 Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 19 Paź 2008 Posty: 382 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2009-06-18, 19:38
Wrócę do tematu. U mnie było podobnie jak mówi jacekjurzykkk, chodzi o to ze jakimś cudem trybk poziomy od przesuwania cięgła "ciepło zimno"Wyskoczył ponad blaszkę która go dociska, ta sama blaszka dociska też trybik od "szyba Nogi nogi pysk i sam pysk, zatem rozebrałem, włożyłem go na swoje miejsce i dalej pracuje jak należy, ale to po tym jak wstawiłem dziś nowy panel i wszystko by było cacy gdyby nie to ze nawiew działa tylko na czwórce, więc mam takie pytanie:
Czy możliwe jest że jak poleci regulator prędkości nawiewu to będzie działało tylko na 4 biegu? Wkładałem dwa inne regulatory i na jednym nie zadziałało wcale a na drugim tylko na "4". Co do blaszek to wyglądają na zdrowe, panel był używany, przewód od silnika wentylatora strrasznie sie grzeje...Powiedzcie więc o co kaman?
cale lato jezdziles na cieplym nawiewie? kurcze to sprawny uzywany panel jest po 6 dyszek na allegro ostatnio zmienialem bo mi padla regulacja szybkosci nawiewu i tylko 4 dzialala, (zreszta po rozebraniu okazalo sie ze jak bym prysnal w blaszki od regulacji nawiewu WD40 to by sie obylo bez wymiany. ), sprawdz czy linki regulacji są dobrze podlaczone, kazda linka powinna byc przypieta taką miedzianą lub czarną blaszką, a jesli mocowania tej blaszki są ulamane, to mozną wziąść drucik i przywiązać stabilnie pancerzyk linki do jakiegoś stabilnego miejsca (np pancerzyk innej linki) i wtedy linka od ogrzewania powinna chodzić tez dobrze.
jakbys wstawil wyraźną fotkę mechanizmów nawiewu to na miejscu zdiagnozowałbym Ci co jest grane