logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylko ciepłe powietrze
Autor Wiadomość
Badi 

Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-03-06, 18:57   Tylko ciepłe powietrze

Mam taki problem że w moim golfie leci tylko ciepłe powietrze. Jak przełączam na zimne to i tak leci ciepłe. Może ktoś wie o co chodzi???

Leito 

Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z]
Wysłany: 2009-03-06, 19:28   

Może coś z linką przy pokrętle... A pokrętło od temperatury chodzi normalnie? tzn płynnie

VW Golf MK3 1.9 TDI 90KM [1Z] by Leito

:!: Sprzedam sportowe sprężyny - http://www.golf3.pl/topic...mk3-vt18239.htm :!:

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2009-03-06, 19:44   

Badi, na początek rozbierz panel przedni ten gdzie są pokrętła i sprawdź czy jakaś linka się nie poluzowała, urwała lub coś sie nie zniszczyło, dalej jeśli nic to linki są umocowane w dolnej części gdzie pasażer ma nogi tam jest cała ta komora gdzie rozdziela się powietrze i zasysa się też ciepłe i zimne czy tam nie odpadło coś

jesli dalej nic to trzeba będzie rozebrać tą komorę i tam zobaczyć czy przegroda uszczelniona gąbką nie wykruszyła się ze starości

!! REGULAMIN FORUM !!

Blaszak 

Silnik: 1.9 TDI (1Z)
Wysłany: 2009-12-24, 14:51   

To i ja się podepnę, gdyż mam ten sam problem. Prze ostatnie dosyć ostre mrozy (-19st) moja Golfina zamarzła na amen. Po dwóch dniach przyszła odwilż i ... autko odpaliło. Niby wszystko ok, ale mam problem z nawiewem - obojętnie, czy pokrętło jest na czerwonym polu czy na niebieskim i tak dmucha ciepłym powietrzem. Dobrałem się do 'zaplecza' tych pokręteł - wszystkie linki prawidłowo przymocowane, jednak samo pokrętło gdy wchodzi na czerwone pole zaczyna jakby ciężko chodzić. Dodam, że teraz ciepłe powietrze jest dosyć konkretne, ciepełko jakiego nigdy nie miałem, ale zimnego brak. Czy to możliwe, że przez te mrozy coś tam odpadło? Jak dostać się do tej przepustnicy regulującej temperaturę w przypadku gdy od strony pasażera mam airbaga? Jak to zdemontować?

cezet 

Silnik: ABS
Wysłany: 2010-01-27, 14:42   

Czy pisząc że linki masz prawidłowo przymocowane, masz na myśli to że są przymocowane zapinkami. Ja miałem taki sam problem i miałem pourywane plastiki gdzie mocuje się linki zapinkami (przy panelu sterowania nawiewem) wymieniłem panel pozapinałem wszystkie linki i działa jak ta lala.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu