Wysłany: 2011-11-10, 18:41 Świszcząco-piszczący odgłos z kratki od pasażera
Witam.
Ostatnio po rozruchu, jak daję dmuchawę na pozycję 2,3,4 to zaczyna dziwnie coś świszczeć w kratce od pasażera. Co to może być ?, czyżby coś wpadło czy mieliście takie przypadki??
(nie posiadam klimatyzacji, tylko nawiew)
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-11-10, 19:25
Sprawdz czy przypadkiem jakieś "ciało obce" nie dostało sie do układu wentylacji wyjmij filtr kabinowy i obadaj czy tam przypadkiem nic nie weszło. mozesz tez zdemontowac kratke z ktorej świszczy i zobaczyc czy tam przypadkiem nic nie wleciało.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Silnik: 1.6 AEA + Gaz Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 79 Skąd: Legnica
Wysłany: 2011-11-10, 22:08
Ale kratke masz zamknieta czy otwarta bo jak zamknieta to moze gabka sie rozwalila w kratce a jak otwarta to ja pisza wyzej sprawdz czy nie masz liscia albo czegos innego
_________________ MECHANIKA POJAZDOWA I DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA (VAG,FIAT,ALFA,LANCIA) 691-123-441
Silnik: 1.8 Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 24 Paź 2010 Posty: 57 Skąd: from hell
Wysłany: 2011-11-11, 00:58 Re: Świszcząco-piszczący odgłos z kratki od pasażera
fantom napisał/a:
Witam.
Ostatnio po rozruchu, jak daję dmuchawę na pozycję 2,3,4 to zaczyna dziwnie coś świszczeć w kratce od pasażera. Co to może być ?, czyżby coś wpadło czy mieliście takie przypadki??
(nie posiadam klimatyzacji, tylko nawiew)
Pozdrawiam
fantom
jezeli zamknieta ta klapka za kratka to uszczelka ktora jest wcisnieta miedzy nia to samo mam na srodku
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-11-12, 23:33
wyjmij kratkę nawiewu pod nią jest klapka na jej brzegu gąbka, zapewne się wysypała. Idealnie wychodzi docięcie takiego paseczka z piankowej podkładki pod mysz i wklejenie jej na brzeg klapki
a mi silnik piszczał .xd coś ciężko chodził i wydawał dziwny ćwiek . . . przesmarowany olejem. xd i oczyszczony [ nie myślałem ze tyle syfu tam możne być xd ] czeka na montaż ; )
Przedtem coś mi szurało, to w "śmigielku" miałem właśnie " ciało obce . xd
być możne z silnika sie to niesie...