logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Słabo grzeje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
lukaszbroda 
LUKANIU

Silnik: 2.0 Gti 8v
  Wysłany: 2009-12-17, 20:20   Słabo grzeje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomóżcie zrobiem wszystko co mi do glowy przyszło. Linki ok, nagrzewnica i termostat nowe i nadal leci letnie powietrze. Jednym słowem kasznka !! ! Tymbardziej ze niedawno zostałem ojcem i ynek musi mieć ciepo a zima tego roku ma być sroga. Poradzcie coś

PabloSBT 

Silnik: 1.6 ABU + LPG
Wysłany: 2009-12-17, 20:53   

a temperature jaka masz ? :-) filter kabinowy sprawdzałeś czy nie zapchany ?

Ostatnio zmieniony przez PabloSBT 2009-12-17, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2009-12-17, 20:54   

jak wymieniałeś nagrzewnice to pewnie nie popatrzyłeś na stan przysłon one mają na sobie taką gąbkę co po latach butwieje i się rozlatuje

Ja w MK2 ją wywaliłem i nakleiłem kawałek materiału na te ramka od przysłonek

tylko to pozostaje po tylu wymianach.... no chyba że linki pospadały lub źle są założone

a węże od nagrzewnicy masz jednakowo ciepłe ?

!! REGULAMIN FORUM !!

shibbyOP 

Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2009-12-17, 20:59   

lukaszbroda, może po wymianie tych części co wymieniłeś masz zapowietrzony układ chłodezenia ?? ?? No chyba że już odpowietrzałeś i dalej coś nie działa.

lukaszbroda 
LUKANIU

Wysłany: 2009-12-18, 10:09   

Układ jest odpowietrzony napewno, linki tez chodza, węże do nagrzewnicy oba tak samo gorące. Moze nie sa szczelne tunele ale nadmuch jest tylko ze nie cieply tylko letni

[ Dodano: 2009-12-18, 13:12 ]
coś mi sie zdaje ze ma to zwiazek z instalacja lpg

darius84 

Wysłany: 2009-12-18, 15:06   

jezeli przewody do nagrzewnicy masz gorace,to problem jest gdzies w srodku w aucie np.(te klapki,o ktorych wyzej pisali) musisz rozebrac srodek

lukaszbroda 
LUKANIU

Wysłany: 2009-12-18, 18:01   

dopiero co go zdazylem zlozyc wszystko chodzilo. podejrzenie pada na instalacje elegtryczna, mechanik mowil ze przewody do nagrzewnicy powinny parzyc a nie tylko byc gorace.

Basior1997 
imitacja elektryka

Silnik: 1,8+podtlenek LPG
Wysłany: 2009-12-18, 19:55   

lukaszbroda napisał/a:
dopiero co go zdazylem zlozyc wszystko chodzilo. podejrzenie pada na instalacje elegtryczna, mechanik mowil ze przewody do nagrzewnicy powinny parzyc a nie tylko byc gorace.
sory ale jak przewody pazą to znakiem tego ze jest cos nie tak z instalacją
chyba ze ci chodziło o przewody "rury" do nagrzewnicy to sie zgodze

jak ci nie łapie temperatury to moze tak starym sprawdzonym sposobem wykozystywanym w polskich starch?? przysłonic tak 1/3 chłodnicy i pomoze jak tak mam co zimy i dobrze łapie temperature i fajnie ciepełkiem w środku auta daje

cezet 

Silnik: ABS
Wysłany: 2009-12-19, 15:40   

Witam, ja mam podobny problem Golf III 1.8 benz. słabo grzeje, filtr kabinowy czysty, układ odpowietrzony, oba węże od nagrzewnicy tak samo gorące, linki od regulacji sprawne, silnik rozgrzałem dziś do 90 stopni załączył się wentylator, zauważyłem przy tym że wąż górny przy chłodnicy był gorący a ten na dole prawie że zimny, czy to może być walnięty termostat. Proszę o rady. Lekkie ciepłe powietrze wieje tylko na pierwszym biegu regulacji. Dmuchawa sprawna. Przeczytałem już całe forum i nie wiem gdzie tkwi problem. :cry:

lukaszbroda 
LUKANIU

Wysłany: 2009-12-20, 08:28   

poprawka: chodzilo mi o to ze to wina inst gazowej a nie wlektrycznej. Jestem umuwiony z gazownikiem na 15 stycznia 2010 a do tego czasu jakos musze kombinowac sam

MTuner 
Koniec Ery laminatów str.1

Silnik: 2,8l VR6 AAA
Wysłany: 2009-12-20, 20:58   

Siema!!! Nie chcialem zakladac nowego postu aby dowiedziec sie od was jednej malej rzeczy. Natomiast chcialbym sie dowiedziec czy klimatyzacja manualna potrafi grzac juz od pierwszego momentu rozruchu silnkika? Tzn w momencie wlaczenia przycisku AC i przekreceniem klimatyzacji leci cieple powietrze. Bo na prosty rozum misialaby byc wbudowana spirala elektryczna nie? A jak jest w climatronikach czy tez trzeba czekac az silnik podgrzeje wode? Czy mozecie to sprostowac bo mam kogos z kim nie moge dojsc do porozumienia :-D

http://www.golf3.pl/topic...ighlight=mtuner

darius84 

Wysłany: 2009-12-26, 19:21   

pierwsze slysze,ze klimatyzacja grzeje. klima ma za zadanie raczej chlodzic

PabloSBT 

Silnik: 1.6 ABU + LPG
Wysłany: 2009-12-26, 20:51   

cezet napisał/a:
Witam, ja mam podobny problem Golf III 1.8 benz. słabo grzeje, filtr kabinowy czysty, układ odpowietrzony, oba węże od nagrzewnicy tak samo gorące, linki od regulacji sprawne, silnik rozgrzałem dziś do 90 stopni załączył się wentylator, zauważyłem przy tym że wąż górny przy chłodnicy był gorący a ten na dole prawie że zimny, czy to może być walnięty termostat. Proszę o rady. Lekkie ciepłe powietrze wieje tylko na pierwszym biegu regulacji. Dmuchawa sprawna. Przeczytałem już całe forum i nie wiem gdzie tkwi problem. :cry:

to jest na 100% wina termostatu nie otwiera się jak przy 90 stopniach masz zimny dolny wąż

Bradley 
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2009-12-30, 09:06   

darius84 napisał/a:
pierwsze slysze,ze klimatyzacja grzeje. klima ma za zadanie raczej chlodzic

I klima chlodzi na 24C :-D
Tylko, ze jak jest ponizej iles tam stopni to w ogole sie sprezarka nie wlaczy. Raczej malo prawdopodobne, ze bedzie "grzac" odrazu po wlaczeniu silnika. W Octavii 2 jest zamontowana taka farelka dodatkowa elektryczna, i wlacza sie kiedy wciska sie guzik z nadmuchem na szybe. Nagrzewnica jest zimna, ale cieple powietrze leci wlasnie przez dzialanie tego elektrycznego grzejniczka.

darius84 

Wysłany: 2010-01-05, 10:49   

PabloSBT napisał/a:
cezet napisał/a:

to jest na 100% wina termostatu nie otwiera się jak przy 90 stopniach masz zimny dolny wąż
jezeli masz dwa weze od nagrzewnicy gorace,to termostat nie ma nic do tego. byc moze jest gdzies nieszczelnosc w ukladzie i zapowietrza sie

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu