Wysłany: 2009-12-17, 20:20 Słabo grzeje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomóżcie zrobiem wszystko co mi do glowy przyszło. Linki ok, nagrzewnica i termostat nowe i nadal leci letnie powietrze. Jednym słowem kasznka ! Tymbardziej ze niedawno zostałem ojcem i ynek musi mieć ciepo a zima tego roku ma być sroga. Poradzcie coś
Układ jest odpowietrzony napewno, linki tez chodza, węże do nagrzewnicy oba tak samo gorące. Moze nie sa szczelne tunele ale nadmuch jest tylko ze nie cieply tylko letni
[ Dodano: 2009-12-18, 13:12 ]
coś mi sie zdaje ze ma to zwiazek z instalacja lpg
dopiero co go zdazylem zlozyc wszystko chodzilo. podejrzenie pada na instalacje elegtryczna, mechanik mowil ze przewody do nagrzewnicy powinny parzyc a nie tylko byc gorace.
dopiero co go zdazylem zlozyc wszystko chodzilo. podejrzenie pada na instalacje elegtryczna, mechanik mowil ze przewody do nagrzewnicy powinny parzyc a nie tylko byc gorace.
sory ale jak przewody pazą to znakiem tego ze jest cos nie tak z instalacją
chyba ze ci chodziło o przewody "rury" do nagrzewnicy to sie zgodze
jak ci nie łapie temperatury to moze tak starym sprawdzonym sposobem wykozystywanym w polskich starch?? przysłonic tak 1/3 chłodnicy i pomoze jak tak mam co zimy i dobrze łapie temperature i fajnie ciepełkiem w środku auta daje
_________________ Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic
Witam, ja mam podobny problem Golf III 1.8 benz. słabo grzeje, filtr kabinowy czysty, układ odpowietrzony, oba węże od nagrzewnicy tak samo gorące, linki od regulacji sprawne, silnik rozgrzałem dziś do 90 stopni załączył się wentylator, zauważyłem przy tym że wąż górny przy chłodnicy był gorący a ten na dole prawie że zimny, czy to może być walnięty termostat. Proszę o rady. Lekkie ciepłe powietrze wieje tylko na pierwszym biegu regulacji. Dmuchawa sprawna. Przeczytałem już całe forum i nie wiem gdzie tkwi problem.
poprawka: chodzilo mi o to ze to wina inst gazowej a nie wlektrycznej. Jestem umuwiony z gazownikiem na 15 stycznia 2010 a do tego czasu jakos musze kombinowac sam
Siema!!! Nie chcialem zakladac nowego postu aby dowiedziec sie od was jednej malej rzeczy. Natomiast chcialbym sie dowiedziec czy klimatyzacja manualna potrafi grzac juz od pierwszego momentu rozruchu silnkika? Tzn w momencie wlaczenia przycisku AC i przekreceniem klimatyzacji leci cieple powietrze. Bo na prosty rozum misialaby byc wbudowana spirala elektryczna nie? A jak jest w climatronikach czy tez trzeba czekac az silnik podgrzeje wode? Czy mozecie to sprostowac bo mam kogos z kim nie moge dojsc do porozumienia
_________________ Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2009-12-26, 20:51
cezet napisał/a:
Witam, ja mam podobny problem Golf III 1.8 benz. słabo grzeje, filtr kabinowy czysty, układ odpowietrzony, oba węże od nagrzewnicy tak samo gorące, linki od regulacji sprawne, silnik rozgrzałem dziś do 90 stopni załączył się wentylator, zauważyłem przy tym że wąż górny przy chłodnicy był gorący a ten na dole prawie że zimny, czy to może być walnięty termostat. Proszę o rady. Lekkie ciepłe powietrze wieje tylko na pierwszym biegu regulacji. Dmuchawa sprawna. Przeczytałem już całe forum i nie wiem gdzie tkwi problem.
to jest na 100% wina termostatu nie otwiera się jak przy 90 stopniach masz zimny dolny wąż
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 973 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-12-30, 09:06
darius84 napisał/a:
pierwsze slysze,ze klimatyzacja grzeje. klima ma za zadanie raczej chlodzic
I klima chlodzi na 24C
Tylko, ze jak jest ponizej iles tam stopni to w ogole sie sprezarka nie wlaczy. Raczej malo prawdopodobne, ze bedzie "grzac" odrazu po wlaczeniu silnika. W Octavii 2 jest zamontowana taka farelka dodatkowa elektryczna, i wlacza sie kiedy wciska sie guzik z nadmuchem na szybe. Nagrzewnica jest zimna, ale cieple powietrze leci wlasnie przez dzialanie tego elektrycznego grzejniczka.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
to jest na 100% wina termostatu nie otwiera się jak przy 90 stopniach masz zimny dolny wąż
jezeli masz dwa weze od nagrzewnicy gorace,to termostat nie ma nic do tego. byc moze jest gdzies nieszczelnosc w ukladzie i zapowietrza sie