maszyna to drukuje na koniec i jest tam wszystko ... ważne ile ci ściągnęli środka czyli wiesz ile brakowało , a wiesz czy w ogóle coś było (powinno być ok 300 gr i już klima słabo chodzi) a golf 3 to 840 gr
iii nie wiesz ile % podciśnienia było , maszyna też przejdzie serwis jak jest kilka % mniej , chyba coś 95-97 % ale to fachowcy wiedzą , ale wtedy mała nieszczelność
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-07-19, 20:35
Smolak napisał/a:
maszyna to drukuje na koniec i jest tam wszystko ... ważne ile ci ściągnęli środka czyli wiesz ile brakowało , a wiesz czy w ogóle coś było (powinno być ok 300 gr i już klima słabo chodzi) a golf 3 to 840 gr
iii nie wiesz ile % podciśnienia było , maszyna też przejdzie serwis jak jest kilka % mniej , chyba coś 95-97 % ale to fachowcy wiedzą , ale wtedy mała nieszczelność
środka było w układzie coś około 100.
jutro się okaże co mi powie. zdam się na 'fachowców'
powiedział mi tak że jak nie była dawno serwisowana ( a na pewno dawno nie była) to raczej naturalnie ten gaz się ulotnił i małe szanse na wyciek. tak czy siak jutro będzie ultrafioletem sprawdzać jeszcze
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-07-20, 20:28
Smolak napisał/a:
to jak było 100gr to dobra wiadomość - raczej szczelna , normalnie środek zużył się
okazało się że jest niewielki wyciek koło filtra skraplacza. Powiedział gościu że teraz nie ma sensu tego wymieniać. Skoro 100 gr zostało przez te 2 lata to raczej nie ma się czym przejmować. Na następny serwis wymienię filtr i będzie git.
Mam pytanie (troche w temacie )
Należę do osób które prawie w ogóle nie używają klimatyzacji . Także aż tak się nie śpieszę z tym przeglądem.
Właściwie to włączam ją tylko co jakiś czas żeby kompresor sobie troche pochodził (żeby uniknąć poważniejszych awarii). Klima chłodzi całkiem wydajnie.
Czy w takim przypadku, konieczne jest serwisowanie klimy ?
Wysłany: 2011-03-14, 19:17
demson napisał/a:
Mam pytanie (troche w temacie )
Należę do osób które prawie w ogóle nie używają klimatyzacji . Także aż tak się nie śpieszę z tym przeglądem.
Właściwie to włączam ją tylko co jakiś czas żeby kompresor sobie troche pochodził (żeby uniknąć poważniejszych awarii). Klima chłodzi całkiem wydajnie.
Czy w takim przypadku, konieczne jest serwisowanie klimy ?
jasne.
co roku. Powinno się wymieniać osuszacz i ogólnie uzupełnij środek jakby coś uciekło