logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z przełączaniem nawiewu
Autor Wiadomość
danielson10 

Silnik: 1.6 ABU.
Wysłany: 2010-12-19, 23:26   Problem z przełączaniem nawiewu

Moj problem polega na tym iż czasami, z podkreśleniem słowa czasami bo zadarza sie to sporadycznie, przełaczajac nawiew na stopy/szyba/twarz/stopy+twarz nawiew blokuje sie i dmucha caly czas na stopy, a przelaczajac na inne pozycje nie reaguje i wieje dalej na stopy. Nie mam pojecia czym to jest spowodowane, moze cos doradzicie? :|

jest to nawiew manualny bez klimy

swatu 
VW VIRTUAL TUNING

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2010-12-20, 09:47   

cos ci blokuje opuszczanie i podnoszenie klapek,albo sie juz wyrobiły i spadły z zaczepów.

>Klubowe wlepki<
>Klubowe kubki<

Lucas 

Silnik: 1,6 AEE
Wysłany: 2010-12-20, 19:07   

Podepne sie pod temat zeby nie robić bałaganu. Mój problem jest trochę innny, mianowicie mam normalny nawiew bez klimy i chodzi o to że lecąc od lewej szyba, stopy, stopy - kabina wszystko jest ok ale na samą kabinę nie da się przełączyć bo pokrętło blokuje się mniej więcej w połowie między tymi dwoma pozycjami i dalej nie pójdzie. Mogę je cofnąć do tyłu na resztę pozycji bez problemu ale na kabine nie da rady. Co to może być i jak to naprawić? :kwasny:

radomiak 
RADOMIAK

Silnik: 1,9 TDI 1z
Wysłany: 2010-12-20, 19:18   

danielson10 napisał/a:
nawiew blokuje sie i dmucha caly czas na stopy, a przelaczajac na inne pozycje nie reaguje i wieje dalej na stopy
Lucas napisał/a:
ale na samą kabinę nie da się przełączyć bo pokrętło blokuje się mniej więcej w połowie między tymi dwoma pozycjami i dalej nie pójdzie. Mogę je cofnąć do tyłu na resztę pozycji bez problemu ale na kabine nie da rady

sprawdzcie mocowanie linek od pokretel nawiewu a dokladniej mocowanie pancerza u mnie zeskoczylo na dole rozbieralem tunel i od spodu sie dostalem. pancerz trzyma taka blaszka przy pokretlach i w plastikach przy tej skrzycce pod spodem idzcie po linkach i zobaczycie co jest nie tak acha jeszcze 1 jak przelaczacie pozycie na pokretle nogi szyba itd to zerknijcie czy pancerz od linki stoi nie ruchomo jesli sie rusza to te blaszki puscily i dlatego w niektórych momentach przycina i nie przelacza klapki od nawiewu.

Lucas 

Silnik: 1,6 AEE
Wysłany: 2010-12-21, 17:11   

radomiak poszedłem twoim tropem myślenia, rozebrałem panel i okazało się ułamał się kawałek plastiku, na którym trzymała się blaszka mocująca pancerz od linki i leżała koło zębatek tego koła na którym przestawia sie nawiew szyba-nogi itd. dlatego pokrętło nie chciało się przesuwać do końca bo blokowało się o tą blaszkę. Dodatkowo od pewnego czasu nie miałem nawiewu na nogi ale jakoś nie łączyłem ze sobą tych dwóch faktów, a powinienem... Zamocowałem ten pancerz na opasce zaciskowej bo blaszki nie było już do czego :-P Teraz wszystko się kręci w pełnym zakresie i w nogi cieplutko :-) Wszystkiemu winna blaszka zaznaczona na zdjęciu, które zamieściłem. Może komuś się przyda.

http://img210.imageshack.us/img210/3739/nawiew.jpg

[ Dodano: 2010-12-21, 17:43 ]
Chciałem dać punkciora za pomoc ale nie jestem autorem tematu i nie moge. :oops:

radomiak 
RADOMIAK

Silnik: 1,9 TDI 1z
Wysłany: 2010-12-21, 22:45   

ciesze sie ze pomoglem. jak mowia to co zrobisz kiedys do ciebie wróci.

danielson10 

Silnik: 1.6 ABU.
Wysłany: 2010-12-23, 00:17   

Musze się ogarnąć i zaglądnąć tam w wolnym czasie, bo gonie z roboty do roboty...
jak zaglądnę tam, dam znać co i jak :)
narazie dzieki.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu