Silnik: 1781 cm Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: konin
Wysłany: 2010-10-12, 18:37 problem z nadmuchem
Witam.Dostrzegłem dziś pewne objawy podczas jazdy i podejrzewam że nagrzewnica jest do wymiany.Te objawy to:
- mokry dywanik pasażera pod schowkie
- ubyło płynu w zbiorniczku
- marzą się strasznie szyby od środka
- jak włącze nadmuch ciepłego powiertza na szybę to walii taką mgiełką i się tłuszczą
- czuć zapach płynu w kabinie
Czy ktoś morze potwierdzić moje podejrzenia.Pozdro
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-10-15, 22:49
Nagrzewnica ponieważ to jest jedyny element w którym płyn krąży w kabinie i tylko z niej może być w środku wyciek, węży w kabinie niema. Pośpiesz się z tym strzeli na amen na mrozach i co zrobisz.
Wysłany: 2010-10-16, 13:59
Wymieniłem samodzielnie ale pozostał jeden mały problem. W kabinie czuć jakiś dziwny zapach. Niby cały tunel po rozbiórce wytarłem do sucha i farelką wysuszyłem gąbeczki na grodziach tunelu. Filtr przeciwpyłkowy wymieniony.Jakieś sugestie co dalej?? Czy może dlatego , że rurki w nowej nagrzewnicy są czymś nakrapiane, sam już nie wiem od czego to
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-10-16, 18:01
Musisz poczekać, śmierdzi płyn który wsiąknął w wygłuszenia i wykładzinę oraz gąbki w nawiewach i w dywanik oraz nowa nagrzewnica też czymś takim jest pokryta że musi sobie pośmierdzieć. Staraj sie wietrzyć auto, jeśli masz gumowe dywaniki powyciągaj je póki smród nie zniknie, a jeżdżąc używaj ogrzewania na full, uchyl okno w razie nadmiernej temperatury, wszystko szybciej wyschnie.
Wysłany: 2010-10-16, 19:09
Miejmy nadzieję że to przejdzie tak jak piszesz Pablo, zrobię jak napisałeś z dywanikami, choć teraz trudno raczej jeździć z uchylonymi szybami, no ale coś za coś. Dzieki wielkie i punkcik