Wysłany: 2009-11-26, 12:46 Problem z ciepłym powietrzem... Pomocy !!
Witam mam pytanie do kolegów mam problem z ogrzewaniem jeżeli silnik zagrzeje mi się do 90 stopni to nie leci cieple powietrze wymieniłem wszystko co możliwe płyn, termostat... i nie wiem co jest grane dalej cały czas to samo tylko chłodne powietrze i nic więcej Pomocy bo zamarznę w Golfiarzu z góry wielkie dzięki
własnie sprawdzałem i wszystko jest na miejscu i nie wiem co jeszcze można zrobić już mnie to kapletnie dobija linki sa na miejscu i normalnie działają a dalej to samo
witam kolegę jeśli zmieniałeś płyn to najpierw sprawdź czy nagrzewnica nie jest zapowietrzona czyli na rozgrzanym silniku czy przewód dojścia i wyjścia z nagrzewnicy jest tak samo gorący jeśli tak to rozbierz panel nawiewu i zobacz czy linka nie spadła pozdrawiam
no własnie jest to najśmieszniejsze ze obydwa są tak samo gorące a nadal wszystko to samo ja już nie wiem co kombinować dalej dzięki za podpowiedz jak coś to może jeszcze raz sprawdzę z góry wielkie dzięki za pomoc
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1098 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2009-11-29, 21:59
a dmuchawa dmucha? może masz przytkanie liścmi jakis kanał
ja pomimo że miałem filtr to miałęm pełno kawałków listków w wentylatorze i słąbo mi dmuchał dopiero jak rozebrałęm to widac było mase syfu chyba poprzedni włąsciciel załorzył filtr dla picy albo jezdziłna rozwalonym
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Silnik: 1,4 Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 29 Sie 2008 Posty: 185 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-12-17, 19:43
Pascal napisał/a:
Moim zdaniem nagrzewnica do wymiany...cały dzień Ci to zajmie...
mi zajelo to 4h
p.s wedlug mnie tez nagrzewnica do wymiany, jak zajechalem do mechanika to zaspiewal 150zl za wymiane + nagrzewnica, zrobilem sobie sam w 4h, oczywiscie duzo bawienia sie jest bo trzeba wszystko okdrecic, lacznie z kierownica i deska