Wysłany: 2010-10-19, 06:23 problem nadmuchuje pare do środka z kratek
koledzy dziwna rzecz.... jak włącze nawiew na ciepło to para normalnei wodna leci do samochodu z nawiewów i paruja szyby ... co to moze być i gdzie tego szukać??? chłodniczka była by uszkodzona??? gdzie ona sie znajduje... w silniku nigdzie pary nie widac po przewodach patrzyłem i nic co mam spr zeby dojść usterki
albo kolego woda ci leci na filtr kabinowy i dla tego paruje. I ta nagrzewnica może byc ja 2 tygodnie temu wymieniałem nagrzewnicę koszt 50zł nagrzewnica wymiana 300zł
dzieki koledzy za podpowiedzi:) wymieniłem to ustrojstwo:) 6h mi to zajeło i tyle gimnastyki co na mistrzostwach lekkoatletycznych nie ma:) a co leprze okazało sie ze nagrzewniczka jest super ekstra zaje.... sprawna tz nie ma wżerów:) po wytaszczeniu jej okzało sie ze plastikowe krućce dały juz duuu ... jeden był lekko pekniety od środka kabiny i ciekło:) wymieniłem na nagrzewniczke FEBI i chodzi zarabiśćie:) a te spinki spręzynowe na węzach to sa przekleństwem cięzko je założyć i zdjąć:) aż bniechcący wąż przedziurawiłem:(( ale juz wszystko smiga zarabiscie dzieki za POMOC:)
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-07-10, 11:39
może tak byc bo zbiera plyn z nagrzewnicy w przedoach potem paruje nie tylko na ciepło. Ale zajrzyj jeszcze do filtra kabinowego na podszybiu jeśli tam nigdy nie czyściłeś z liści śmieci i filtr jest stary to trzeba z tym zrobić porządek.
czyscilem niedawno - kupa smieci i lisci i ogolnie syf..... jednak z braku nowego zalozylem stary filtr. Jeszcze zmienie na nowy ( hmmm zwykły czy weglowy)to moze mi sie poprawi. Jedno mnie zastanwia bo w zeszlym roku mniej wiecej ta sama pora roku bylo tak samo czyli klima i w trakcie dluzszej jazdy zaczelo parowac. Potem dlllllugo dlugo nic. Czyscilem filtr, ta oobudowe odkrecilem i zebralem wszystko do sucha i teraz znowu. o co kaman?? Ieszcze jedno odnosnie kratek nawiewu czym zastapic ta stara uszczelke wewnatrz nawiewow bo moja sparciala ( tam byla gabka) i wypadla. Myslalem nad gabka (dociac) sobie z jakiegos kawalka lub moze by uzyc gumy od piora wycieraczki( jestw miare miekka i sie podda przy zamykaniu-otwieraniu wlotu a mimo to uszczelni). Chodzi mi o to by zamknac wlot pwietrza do kabiny przez srodkoe kratki.
_________________ Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
pablomed, no dzieki tego rowiazania bym sie nie domyslil. kombinowalem z czyms innym.
a inne pytanie czy jakos wyjmowales ten plastik ( ta przegrode z nawiewow) a jak tak to podpowiesz mi jak o zrobic??
_________________ Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-07-15, 16:38
Robiłem to przy okazji wymiany nagrzewnicy w Golfie III i w dodatku z klimą oraz w golfie II i nie potrafię ci z głowy napisac do jakiego momentu trzeba się posunąc (wg porad o nagrzewnicy) żeby dojśc do klapki. Myślę że da rady tylko po wyjeciu tunelu sie tam dobrać.