Wysłany: 2010-01-31, 11:42 Pomocy - auto mi sie sypie ;(
Witam, od razu napisze, ze nie wiem czy to dobre miejsce na moj temat, ale nic mi lepszego do glowy nie przyszlo.
Mialem problemy z temperatura w aucie i wczoraj kupilem okazyjnie oryginalny czujnik temperatury i termostat. Pomyslalem sobie, ze wymienie ten czunik temp i zobacze czy sprawny..
Podczas wymiany w obudowie czujnika ulamaly mi sie te dwa plastiki za ktore wchodzi metalowa zawleczka, ktora trzyma czujnik. Przejechalem sie kilka kilometrow zeby sprawdzic czujnik i jest wszystko ok, poza tym, ze w pewnym momencie wyskoczyl czujnik i wylecial plyn. Czy ktos wie jak sie taka obudowa nazywa? gdzie ja mozna dostac? (czy tylko uzywana?) i czy ktos wie jak to wymienic? Z gory dziekuje za pomoc
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 724 Skąd: Siedliska koło Stróż
Wysłany: 2010-01-31, 12:02
to jest króciec wodny jest do kupna nowa jak i używana . Jak wymienić ? trzeba spuścić płyn, poodkręcać węże od króćca i wymienić stary na nowy. Dla upewnienia chodzi o to i http://www.allegro.pl/ite...u_golf_iii.html