Witam
Golfa kopiłem dość nie dawno ale zbliża się zima i robią się problemy. Paruje mi przednia szyba oraz 2 tylne boczne. Posiadam golfa GTI 5 Drzwiowego.
Nawiew chodzi mi dobrze na głowę, nogi itd. ogrzewanie na szybę tylna raczej tez działa, ale bardzo słabo wieje mi na przednia szybę, nawet na max obrotach czyli 4 no wsumie nie wieje:D.
Jak pisałem wyżej golfa mam od nie dawna i nie wiem jak sie zabrac za nawiew na przednia szybe, moze klapki nawiewu sa przymkniete, nie wiem . napisze ze filrt powietrza wymieniłem. odgrzybilem rowniez kanaly nawiewu(Ale nie pamietam czy pod szybia rowniez:P ).
Pisze tutaj bo widze doswadczonych ludzi ktorzy raczej napewno sa wstanie pomoc. Jezeli bedzie sprawa taka ze mam cos rozebrac to poprosze, jezeli sie da, o zdjecia .
Silnik: 1,4 cl [ABD] Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Paź 2008 Posty: 401 Skąd: zielona gora
Wysłany: 2010-11-23, 23:01
Wymien lepiej filtr przeciwpylkowy w podszybiu,a jesli to nie pomoże i nadal bedzie slabo wiac tylko na przednia szybe,to moze wloty powietrza sa czymś zapchane,tak bylo umnie ,sprawdz to
Sprawdz sobie jeszcze w jakim stanie jest wykladzina ... podnies dywaniki i zobacz czy nie jest mokra przypadkiem ... tak samo jak masz welurowe dywanik to na zime zalóż gumowe .. a co do nawiewu to nawiew na szybe u nas w golfach szału nie robi
Ooo kamil nie chce się chwalić ale ja sobie pykam zawsze dmuchawe na 1 i ustawione mam na szyby i otwarte mam nawiewy dwo po bokach środkowe zamknięte i powiem ci że niegdy nie miałem problemu z parowanie szyb w moim golfistym.
A jak moge sprobowac odetkac te wloty/wyloty powietrza czy tez kanaliki? drutem czy srodkiem czyszczacym? A filrt przeciw pylkowy mam nowy i mimo to paruja a co prawda leciutko dmucha na szybe.
Edit:
Bylem w aucie i sprawdzilem dokladnie. Wychodzi na to ze przy zmianie opcji nawiewu np. na nogi to wieje mi na szybe lekko i nogi gdy daje na buzie to na buzie a ta ostatnia opcja nie dziala mi nie moge pokretlem zmienic na to, zacina mi sie. opcja nawiew na szybe ogolnie nie dziala.
Silnik: 1,4 cl [ABD] Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Paź 2008 Posty: 401 Skąd: zielona gora
Wysłany: 2010-11-24, 22:45
Marvin911 napisał/a:
A jak moge sprobowac odetkac te wloty/wyloty powietrza czy tez kanaliki? drutem czy srodkiem czyszczacym?
To nic nie pomoze
Marvin911 napisał/a:
opcja nawiew na szybe ogolnie nie dziala.
Zawsze jest tak ze gdy pościsz nawiew na nogi to bedzie dalikatnie wialo takze na buzie lub na szybe,trzeba poprostu pozamykac wloty powietrza,a nawiew nie dziala ci na szybe dlatego ze linka sie blokuje albo blaszka od pokretla nawiewow trzeba lekko podgiąć.Podaj mi swoj meil ,wysle ci ksiazke w PDF ;SAM NAPRAWIAM dotyczy golfa 3
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-12-16, 19:34
jeśli ci dalej szyba paruje posmaruj ją szamponem do włosów ja zrobiłem tak tydzień temu i do tej pory szyby w ogóle nie parują:) sprawdź też pod schowkiem czy ci sie jakaś linka nie odczepiła
PabloSBT, jak z tym szamponem? Nie znam tego. Jak to zrobić? Na ściereczkę i smarujesz czy jak? Na szczęście ja wymieniłem filtr pyłkowy i mi nie parują ale na przyszłość może się przydać.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-12-16, 21:05
na ściereczkę bierzesz trochę szamponu i rozsmarowujesz, ja też wymieniałem filtr pyłkowy ale niestety jak był samochód rozgrzany to i tak szyby parowały a na tylniej szybie z ogrzewania działają mi 2 nitki miałem kupić pochłaniacz wilgoci bo nic przez tylnią szybę nie widziałem ja użyłem takiego szamponu jak na tvn turbo pokazywali i działa to dużo lepiej niż preparaty antyroszeniowe kupiłem za 18 zł Autoland przeciwko parowaniu szyb i nic nie działał
PabloSBT, dzięki wielkie za info. Jak zaczną i mnie parować to się kupi Bambi i zastosuje. W sumie to na tylnej to para mi się zbiera tyle że ja jej nie używam- wolę do przodu niż patrzeć wstecz
Wysłany: 2010-12-17, 09:39
czaro napisał/a:
PabloSBT, dzięki wielkie za info. Jak zaczną i mnie parować to się kupi Bambi i zastosuje. W sumie to na tylnej to para mi się zbiera tyle że ja jej nie używam- wolę do przodu niż patrzeć wstecz
do tyłu też trzeba patrzeć u mnie często policja prywaciakami jeździ i jak widze w tylniej szybie że za mną jedzie mondeo,passat lub Octavia to jeżdżę ostrożniej a szampon dla dzieci działa rewelacyjnie