Właśnie. Tzymając auto cały czas na zewnątrz (jak ja) nie jesteśmy w stanie uniknąć nieprzyjemnego parowania. Nie każdy może wprowadzić autko na noc do garażu nie martwiąc się o nic . Ja dziś zostawiłem autko z uchylonymi szybkami 3-5cm i wsiadając po kilku godzinach lód zniknął. Delikatne pozostałości są na szybach drzwi ale mogłem jechać bez odszraniania szyb co jest bardzo męczące
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-12-19, 07:48
gaceq napisał/a:
Właśnie. Tzymając auto cały czas na zewnątrz (jak ja) nie jesteśmy w stanie uniknąć nieprzyjemnego parowania. Nie każdy może wprowadzić autko na noc do garażu nie martwiąc się o nic . Ja dziś zostawiłem autko z uchylonymi szybkami 3-5cm i wsiadając po kilku godzinach lód zniknął. Delikatne pozostałości są na szybach drzwi ale mogłem jechać bez odszraniania szyb co jest bardzo męczące
kup sobie odmrażacz do szyb wyczyść je dobrze i posmaruj szamponem, ja wczoraj do garażu nie wjeżdżałem tylko zostawiłem samochód pod chmurką i zamarzły tylko 2 tylnie boczne szyby bo ich nie posmarowałem na przednich i tylniej nie było ani grama lodu
a pozatym nawet jak się ma ciepły garaż to i tak szyby parują :d u mnie wczesniej w garażu nic nie było pary jak wyjeżdzałem ale jak tylko się puści ciepłe powietrze odrazu para dobrze jest puścić zimne powietrze na szybe i zwiększać temp stopniowo a nie odrazu na max
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-12-19, 22:28
Farelka na 12V dziala gorzej niz suszarka do wlosow
Musze powiedziec, ze po terapii farelkowej dzisiaj ani razu nie uzylem ogrzewania tylnej szyby, tylne okna tez nie parowaly. Takze 2000W robi robote
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Dobre ale ja wiem czy zda egzamin na krótkie trasy ciągnie mase prądu swiatła radio w efekcie nie doładowany akumlator na długie za 3-4 km autko się nagrzewa i to urządzonko nie potrzebne.