Silnik: 2E Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 891 Skąd: Wrocław/Bogatynia
Wysłany: 2012-01-04, 11:30
pablomed, sam przerabiałeś temat więc wiesz, że to prawie niewykonalne, ale jeśli masz czas i mocne nerwy to próbuj z chęcią bym zobaczył czy się da, mój mechanik twierdzi, że da się w 4 godziny (oczywiście z zdejmowanie deski) wymienić, byłem skłonny się z nim założyć o dobrą flachę ale nie było pacjenta do operacji;p
panowie wróce do tematu otóż ostatnio miałem następujące przypadki jak jechałem przy temp na zewnątrz w okolichach 2 stopni i w aucie 25 parowało, natomiast na drugi dzień temp 9 stopni w aucie 25 nic nie paruje, na drugi dzień deszcz jak cholera szyby parują normalnie sa mokre, po 12 godz stania w garazu wyjkechałem nie parują..., normalnie już nie wiem, jak by to była nagrzewnica to by cały czas parowały, może coś sie nie otwiera w nawiewie, nie wiem już sam... przypominam, że jest to golf 4
[ Dodano: 2012-01-04, 18:53 ]
i jeszcze jedno pytanie czy przyczyną parujących szyb może być zagrzybiona klimatyzacja??
ponadto proszę o porady którymi miejscami może dostać się woda do pojazdu powodująca parowanie oraz słyszałem że sąw pojeździe jakieś wywietrzniki czy coś w tym stylu lecz nie wiem gdzie sie znajdują... porosze o pomoc
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-01-05, 22:24
Lobus napisał/a:
sam przerabiałeś temat więc wiesz, że to prawie niewykonalne
oczywiście poległem, spędziłem milutko cały dzień deskę zdjąłem i nagrzewnica zmieniona. 8 godzin, z tego ze dwie spędzone na kombinowaniu czy jednak by się nie dało.
Sam jestem ciekaw czy ktoś to zrobi za 4 godziny, trochę wątpię. Myślę że z gdym miał wkrętarkę elektryczną mógłbym się zbliżyć do 5 godzin, bo przynajmniej 1/3 czasy do odkręcanie tych cholernych wkrętów z deski