Wysłany: 2010-09-27, 10:32 Pada deszcz = Mleko na szybach
Witam.
Zwracam się do was z problemem. Kiedy pada deszcz strasznie parują mi wszystkie szyby( normalnie mleko), nawiew nic nie pomaga (odsłoni jedynie 15% przedniej szyby). Ostatnio wymieniałem filtr pyłkowy, nagrzewnica w porządku , golfik suchutki ( w pogode zawsze wietrzony) ale jak widać gdzieś tkwi problem. Bardzo proszę o porady.
Czy może to mieć związek z tym że mam ubytki w uszczelce a podszybiu (sama schropowaciała) i filtr robi się wilgotny?? Ale mój kumpel ma całą popękaną i nie ma żadnych kłopotów.
Gdyby nie klimatyzacja to bym dzisiaj do domu nie dojechał.
Ostatnio zmieniony przez demson 2010-09-27, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2,0 GTI EDITION (lpg) Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 633 Skąd: PŁOCK / OLSZTYN
Wysłany: 2010-09-27, 20:56
podłoga , odpływy z progów i na podszybiu. a z kad masz pewność że masz otwarty obieg sprawdz podciśnienie pomiędzy przewodami od nagrzewnicy na ścianie grodziwej.
no i porządnie umyj szyby cifem i potem płynem.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-09-28, 09:13
umyj wszystkie szyby od środka Clinem albo czymś na alkocholu , odkurz samochód, wywal piach z dywaników, jak nie masz tej uszczelki na podszybiu to albo kup nowe podszybie lub naklej na szybe i na podszybie taśmę i przejedź czarnym silikonem ja tak zrobiłęm i teraz żadna woda nie ma szans dostać się do środka i jeszcze sprawdź czy masz korek z lewej strony obok podszybia bo ja nie miałem tego korka to mi wygłuszenie zamokło i dlatego parowało, sprawdź też podwozie szczególnie z przodu przed fotelem często rdzewieje golfik koło korka spuszczającego wodę
i jeszcze sprawdź czy masz korek z lewej strony obok podszybia bo ja nie miałem tego korka to mi wygłuszenie zamokło i dlatego parowało, sprawdź też podwozie szczególnie z przodu przed fotelem często rdzewieje golfik koło korka spuszczającego wodę
O jaki korek dokładnie tobie chodzi (o ten do przykręcania podszybia)
Troche wstyd się pytać , ale w którym miejscu są te odpływy z progów i podłodze ? I czy da się to sprawdzić bez demontażu wykładziny ( podłoge mam suchutką ).
Wielkie dzięki za zdjęcia PabloSBT. Z pewnością posprawdzam i zastosuję się także do wcześniejszych rad. Tylko czekam na lepszą pogodę bo od trzech dni tylko pada i pada .