ja u siebie zasłoniłem ale to raczej nic nie da bo nagrzewa się tak samo jak przed zasłonięciem i dużej różnicy nie widać może tylko tyle daje że to zimne powietrze nie przechodzi do komory silnika ale to raczej nie pomoże w szybszym nagrzaniu się no bo jak mówisz termostat i tak się nie otworzy więc tylko w małym obiegu płyn się grzeje
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-01-23, 13:57
kali napisał/a:
Jak widzę zdania podzielone,poczekam na inne opinie
i takie będą, poruszuałem ten temat kiedyś, zasłoń chłodnicę i sam sie przekonasz, roboty 10 minut, a jak nic nie da to wywalisz "osłone" zepsuć nic nie zepsujesz
przejechałem dzisiaj trasę okło30 km i w aucie po przejechaniu 4km, było gorąco a na dworze -16*C ,taże wydaje się że zakładanie prysłony jest niekonieczne
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-01-23, 20:18
ja też chyba zasłonie kawałek chłodnicy bo do pracy mam 15 KM i samochód nie chce sie grzać zabardzo mam 80 stopni a wąż dolny od chłodnicy zimny chyba dogrzać sie nie może wydaje mi sie ze to przez instalacje LPG bo na benzynie znacznie szybciej sie nagrzewał
do Pablo jeśli chodzi o ogrzewanie to idzie z małego obiegu ,wymień termostat temp. powinna być ok. 90*C, pewnie nie masz od spodu silnika osłony,ta osłona powinna być ,przy dużych mrozach możesz nie dogrzać silnika
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-01-24, 10:37
kali napisał/a:
do Pablo jeśli chodzi o ogrzewanie to idzie z małego obiegu ,wymień termostat temp. powinna być ok. 90*C, pewnie nie masz od spodu silnika osłony,ta osłona powinna być ,przy dużych mrozach możesz nie dogrzać silnika
tyle że termostat to ja ostatnio wymieniałem wcześniej miałem temp 70 stopni w korku a jak ruszałem to spadała, no tak osłony nie mam i silnik szybko stygnie a silnik to wiem ze jest niedogrzany bo kawa z mlekiem mi sie robi pod korkiem oleju
Słuchajcie bo po wymianie termostatu nie odpowietrzałem układu może on być zapowietrzony dlatego niedogrzewa ?
Wysłany: 2010-01-24, 11:04
średnio 16 KM do pracy i spowrotem jazda głównie po mieście ostatnio jak jechałem 30 KM to pod korkiem tylko troche tej mazi miałem może to od tego że gaz się skrapla bo na benzynie tego problemu nie miałem