A mój TDI dopiero po jakichś 7 - 10 km (zależy od temperatury powietrza)
Mój też po 8-10km przy obecnej temperaturze. Ale musze trzymac obroty około 2000-2200. Jak jade "słabiej" to troszke dłużej to trwa.
A jak dojdzie do 70-75 stopni i jade na przykład na drugim biegu na 1000-1200obr to juz nie podejdzie wyżej.
Jak jade normalnie to trzyma cały czas 90 st. (wahler z allegro za 27 zł.)
Nie będę zakładał nowego tematu a się podepnę bo być może o ten sam czujnik chodzi, mianowicie temp na desce pokazuje mi niecałe 70C i włącza się wiatrak, do tego zauważyłem że przy niskiej temperaturze ok 2C i mniej na desce mruga kontrolka od płynu chłodniczego mimo że jest, powietrze w kabinie nie jest zbyt ciepłe niestety.
Dodam że silnik to 2.0 16V 9a z passata b3 a instalacja ze starego silnika tj. 2.0 8V 2e.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2012-01-02, 13:11
Pro100 napisał/a:
Nie będę zakładał nowego tematu a się podepnę bo być może o ten sam czujnik chodzi, mianowicie temp na desce pokazuje mi niecałe 70C i włącza się wiatrak, do tego zauważyłem że przy niskiej temperaturze ok 2C i mniej na desce mruga kontrolka od płynu chłodniczego mimo że jest, powietrze w kabinie nie jest zbyt ciepłe niestety.
Dodam że silnik to 2.0 16V 9a z passata b3 a instalacja ze starego silnika tj. 2.0 8V 2e.
mi się wydaje że ci czujnik termiczny od wentylatora szwankuje, i termostat chyba też się całkiem nie zamyka skoro ci nie leci ciepłe powietrze odpal samochód i zobacz czy ci się robi dolni wąż od chłodnicy ciepły zaraz po odpaleniu jeśli ci się grzeje razem z silnikiem to termostat do wymiany