jeśli tak to zacznij od bezpieczników i zobacz czy dochodzi prąd do nadmuchu i w tym celu musisz rozebrać strone pasażera te plastiki pod schowkiem i tam zobaczysz czy dochodzi prąd do nadmuchu
[ Dodano: 2008-10-05, 00:02 ]
Kasiunia napisał/a:
Ja mam podobny problem, ale u mnie działa - ale tylko chłodem powiewa
Jeśli siła nawiewu jest OK to są dwie możliwości jedna linka się odczepiła od przysłony lub zatkana nagrzewnica i najlepiej wymienić
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-05, 22:26
Kasiunia, zobacz przewody od nagrzewnicy jeśli oba są gorące to nagrzewnica jest ok wtedy albo linka albo przesłona sterująca powietrzem zimne/ciepłem wykrusza się z niej gąbka i wtedy powietrze się miesza no i nie ma ogrzewania. Jeżeli przewody są zimne to wymiana nagrzewnicy.
Silnik: 1.9tdi 1z Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 309 Skąd: somewhere
Wysłany: 2008-12-09, 08:16
a ja mam takie pytanie jak odpowietrzyć układ chłodzenia?? u mnie słabo grzeje a był wymieniany płyn i być może jest zapowietrzone troszkę. nagrzewnica jest najwyżej więc tam może być powietrze więc jak to odpowietrzyć??
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 923 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-12-09, 11:27
raf.sie, otwierasz pokrętło na max grzanie odpalasz silnik czekasz aż włączy się wentylator czekasz jeszcze 5 minut i już powino by grzanie i to szystko reszta samam sie odpowietrza i jeżeli ubyło płynu dolewamy do odpowiedniego stanu
Silnik: 1.8 cl 75HP
Wysłany: 2008-12-09, 13:20
marcinkoz2910 napisał/a:
czeresnia, węże od nagrzewnicy czy są gorące oraz posprawdzaj to o czym była mowa wyżej
a jak sprawdzic te weze tzn gdzie one sa i gdzie ta linka jest i ta gabka ktora sie wykrusza to jest w nagrzewnicy to chyba bedzie trzeba rozebrac deske rozdzielcza???
p.s ostatnio wymienialem chlodnice czy to ma jakies znaczenie
[ Dodano: 2008-12-10, 13:55 ]
sprawdzilem przewody sa cieple ale nie gorace tzn slabo sie nagrzewaja to w takim razie nie wiem czy nagrzewnice wymieniac czy uklad chlodzenia jest zapowietrzony
[ Dodano: 2008-12-12, 17:38 ]
wymienilem nagrzewnice i przykleilem ta gabke i nadal nie mam ogrzewania mysle ze to jest zapowietrzony układ chlodzenia jak to odpowietrzyc