Witam.
Ostatnio inwestuje trochę w Golfika i dzisiaj wymieniałem z kolei filtr kabinowy ( przy okazji wymiany podszybia).
Zauważyłem że z tych dwóch zacisków trzymających filtr na miejscu jeden trzyma słabiej. Jest to spowodowane tym że w miejscu w którym zaznaczyłem na obrazku obudowa filtra jest lekko wygięta w stronę przedziału silnikowego.
Filtr się trzyma na miejscu, tylko ten plastik delikatnie (5mm) odstaje od ramki. Coś jak na tym zdjęciu, tylko że u mnie od strony tych dwóch zatrzasków (przez co jeden zatrask ldwo łapie za ramkę).
Czy muszę wymieniać tą obudowę ?
PS Wiem że ktoś może pomyśleć że mam durne problemy , ale ciekawi mnie czy to tylko u mnie takie "zmęczenie materiału" występuje.
W co drugim golfie ta obudowa robi sie wygięta. Sa one z miekkiego plastiku i dlatego tak jest
Jezdzij tak, tylko co wymiane oleju sprawdzaj stan filtra *(no i czy liście sie nie dostały pod filtr)
Myślałem że to u mnie przy serwisie klimy coś spieprzyli . Często zakładają filtr bez zdejmowania podszybia .
Ta ramka jest dociskana do takiej "uszczelki"(gumy) która jest w obudowie ?
Jeśli tak to nie powinien syf się dostawać.
Bo ja wczoraj w garażu wymieniałem, ciemnawo trochę było i nie zwróciłem uwagi .
a ja troszkę z innej beczki panowie...
co zrobić by te liście tam nie wpadały?? bo jak jest to podszybie to po bokach jest szparka i tamtedy sobie te śmieci wlatują i zapychają... a że już mamy jesień tego lata to myślę żeby jakoś przeciwdziałać przed tym...
Macie jakiś pomysł by nie wlatywały tam te liście??
demson, hehe bardzo śmieszne...
tą czynność to ja robię co dwa miesiące bo się szybko śmieciami filtr zapycha czasem, jesienią to tragedia... a nie chce mi się ciągle tego ściągać...
demson, hehe bardzo śmieszne...
tą czynność to ja robię co dwa miesiące bo się szybko śmieciami filtr zapycha czasem, jesienią to tragedia... a nie chce mi się ciągle tego ściągać...
Najlepsza rada to trzymać się z dala od drzew, albo parkować w garażu .