Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-12-20, 20:00 Nie leci ciepłe powietrze
Witam,
Mam problem z ogrzewaniem w aucie. Ostatnio wymieniałem w aucie krociec wodny i spuścilem przez to trochę płynu chłodzącego który potem uzupełniłem. Po tej operacji nie leci ciepłe powietrze. W dodatku po ustawienie pokrętła na zimne powietrze leci go zauważalnie więcej niż po ustawieniu pokrętła na ciepłe. Przed wymianą kroćca grzało bardzo dobrze.
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-12-20, 22:57
zapowietrzona raczej nagrzewnica przy spuszczaniu plynu uszedl tez z nagrzewnicy, a po dolaniu zostalo jednak troche powietrza, polecam na zimnym silniku odkrecic korek od zbiorniczka wyrownawczego, odpalic auto i dac "mu" wypchnac reszte powietrza z obiegu, dopiero jak juz nie bedzie lecialo powietrze to zakrecic badz jak bedzie juz plyn chcial "uciekac" ze zbiorniczka. powinno pomoc skoro przed wymiana krocca bylo oki