logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: K@mil
2009-01-04, 15:01
NIE GRZEJE
Autor Wiadomość
domel0408 

Silnik: 1.8 Gt
  Wysłany: 2008-11-24, 17:10   NIE GRZEJE

Witam
Mam taki problem samochod pokazuje na komputerze powiedzmy temp. 86-90 stopni a na wskazniku normalnym z lewej strony wskazowka stoi ciagle na 80 i dalej nie idzie.to pierwszy problem grudgi to ze gdy wlaczam nawiew na cieply to przy temp 90 grzeje slabo cieplym powietrzem na predkosci 2 a gdy przelacze na 3 i 4 to leci calkiem chlodne powietrze.
jesli ktos wqie jak to naprawic i jaka jest tego przyczyna prosze o pomoc i konkretna odpowiedz.
pozdrawiam

Marek87 

Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw
Wysłany: 2008-11-24, 17:18   

wskaźnik na komputerze pokazuje CI temperaturę oleju w silniku z tego co wiem, a nie cieczy chłodzącej której temperatur pokazuje wskaźnik analogowy (wskazówka z boku 8-) ) myślę, że musisz sprawdzić płyn chłodniczy cały układ chłodzenia termostat chyba głównie jest odpowiedzialny za temp.cieczy chłodzącej. To tyle mojej wiedzy niech lepsi mechanicy pokierują Cię dalej :)

mani51 
POMOCNIK

Silnik: 1,6 ABU pb+lpg
Wysłany: 2008-11-24, 17:19   

co do wskazań temperatury to tak już jest że nie są one za dokładne w naszych golfikach...a co do słabego grzania to najpierw sprawdź węże od nagrzewnicy tzn zagrzej silnik, włącz ogrzewanie na max i idź pod maskę sprawdzić temperaturę tych węży od nagrzewnicy - jeśli są gorące to zwalone będzie coś z układem sterowania nawiewem a jak są chłodne to może być przytkana nagrzewnica i jest za słaby obieg płynu...mam nadzieję że nie masz za mało płynu w układzie bo to też czasem może być przyczyną zapowietrzenia nagrzewnicy

jatromb 

Silnik: 1,8 AAM + LPG
Wysłany: 2008-11-24, 17:19   

u mnie jest podobny problem.. musze go przeciagnac na jakis 3tys obrotow zeby mi cieple lecialo,... troche poleci i potem znow zimne...

mani51 
POMOCNIK

Silnik: 1,6 ABU pb+lpg
Wysłany: 2008-11-24, 17:23   

jatromb napisał/a:
u mnie jest podobny problem.. musze go przeciagnac na jakis 3tys obrotow zeby mi cieple lecialo,... troche poleci i potem znow zimne...
w twoim przypadku to ewidentnie przytkana albo zapowietrzona nagrzewnica więc w pierwszej kolejności sprawdź poziom płynu w zbiorniczku

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu