Wysłany: 2010-03-17, 15:27 Nawiewy bardzo słabo miz nich wieje
Witam chodzi mi o to ze bardzo mały wiart wydobywa mi się z nawiewów ogólnie wraz z zmianą na poceciometrem wzrasta mi siła nawiewu, ale jest to o wiele mniejsza niż w innych golfach:( nie wiem jak no narawic
Silnik: ABU
Wysłany: 2010-03-17, 16:14
U mnie na próbę wyjąłem filtr kabinowy i pomogło, kupiłem nowy i jest super nawiew, a przez długi czas męczyłem się z zaparowanymi szybami teraz na 1 biegu suchutko w całym aucie
Tak jak koledzy wyżej piszą, najpierw wymień filtr kabinowy. Jeśli nie będzie wiać mocno, to i tak powinieneś odczuć różnicę w dmuchawie. Ja też się męczyłem całą zime, zaparowane szyby, nawet zamarzały od środka, a dmuchało jakby chciało a nie mogło. Już miałem się zabierać za nagrzewnicę, ale mówię idę zobaczyć filtr, kupiłem za 20zł, wymieniłem i od razu niebo a ziemia .
Miałem podobny problem męczyłem sie przed jakiś czas a to filtry a to jeszcze inne pomysły a nie zauważyłem, że po odkręceniu nawiewu górna linka po lewej stronie nie była zakotwiczona przez co nie otwierała klapy nawiewu do końca i też mizernie wiało i buczało dziwnie .
Koniec końców złapałem ją plastikowym zaciskiem do panelu ( otworów nie brakuje ) i gitara