witam mam problem włączam nawiew i ustawiam na ciepłe powietrze i leci tylko letnie auto jest nagrzane co moze być przyczyną bo gościu od którego kupiłem auto mówi ze nieszczelnie podłączył przewody bo wymieniał nagrzewnice. czy to moze być przyczyna???
Powody z których leci chłodne powietrze mogą być takie:
1. Zatkana nagrzewnica (jeśli włożona była używana )
2. Źle podłączone linki sterujące otwieraniem się przysłon regulujących otwieranie się przysłon.
Do ilu stopni był nagrzany silnik bo za chłodne powietrze może też odpowiadać termostat.
Co do tego że nagrzewnica podłączona jest nieszczelnie to by płyn chłodzący rozlewał ci się w środku i byś miał mokro. A to łatwo zauważyć.
auto było nagarzane do temperatury ok. 80 stopni. płyn się nie rozlewa nigdzie. mogą być linki zle podłączone lub zatkana nagrzewnica nie wiem właśnie czy była nowa czy uzywana.
pod taką matą po stronie pasazera z przodu masz taki jakby mechanizm do ktoreogo jest poprowadzona linka. poruszaj w lewo i prawo i napewno zadziała.
Oczywiscie rozgrzej auto wlacz nawiew na 4 pozycje na max i ruszaj zauwazysz co bedzie sie działo
Pozdro napisz czy pomogło
Silnik: 1.8 (ABS) Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 56 Skąd: Eschweiler(DE)/Konin
Wysłany: 2011-02-19, 21:55
Ja miałem to samo auto było nagrzane trochę ponad 80 stopni a powietrze leciało letnie okazało się że nagrzewnica do wymiany chociaż też już raz miałem wymienianą po wymianie grzeje aż miło
_________________ ----------------------------------------------------
MÓJ GOLFIK ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA
----------------------------------------------------
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-03-05, 14:44
Jes.i nie uszkodzone linki to najczęściej oderwana gąbka uszczelniająca dziury w klapie sterującej ciepłe/zimne, jest przy nagrzewnicy, resztę poda szukajka, trochę ciężko sie dobrać ale niema az tyle pracy ile z wymianą samej nagrzewnicy.