logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawiew przestal dzialac
Autor Wiadomość
Jacol 

Silnik: 1.6 75KM ABU
Wysłany: 2009-10-15, 08:36   Nawiew przestal dzialac

Do rzeczy bo jestem wsciekly i mnie nosi.

Wsiadam rano do auta, nawiew jak zwykle mam ustawiony na 1 wiec jak przekrecam kluczyk to slysze, ze zaczyna wiac. Wlaczam auto, proboje przestawic na 2 i nagle ch..j. Nic nie dmucha, na zadnym biegu. Pierwsze co to sprawdzilem blaszki, podociskalem odginalem ale nie zaskoczyl nawet na sekunde. Wykrecilem panel, sprawdzilem wtyczke doprowadzajaca napiecie do niego i dalej dupa. Nawet nie drgnelo. Oczywiscie zanurkowalem do skrzynki z bezpiecznikami, posprawdzalem i tez wszystko pieknie gra.

Wieczorem wyjme dmuchawe i sproboje ja zdiagnozowac co bylo ale moje pytanie jest takie:

jesli umarl ten zielony rezystor nawiewu to jak go naprawic ? Co kupic, jakie wartosci, czym go zastapic i w ogole jak go zreanimowac.

Nie bede czekal 7 dni az mi przysla z allegro bo jest juz zima i kur** jego ma* mam zaparowana przednia szybe i nie da sie tak jezdzic i trzeba to naprawic. Juz mnie nosi bo spieprzyl sie drugi panel nawiewu a dokladnie kolka od linek, tak wiec nie mam sterowania aby cieple wialo na nogi i jest gnoj na dywanikach, teraz to juz w ogole nie dziala i jade na autopilocie bo nic nie widac. Tylko czekam, az wejdzie na pasy jakas dziewczynka z tornistrem...

I tak, wiem, ze takie tematy juz byly, wlasnie czytam o tych nawiewach juz 6 strone w tym dziale ale o rezystorze to nic sie nie dowiedzialem. Posprawdzam silnik, wtyczki i przewody miernikiem, czy tam w ogole napiecie jakies wystepuje.

[ Dodano: 2009-10-15, 10:32 ]
Problem chwilowo sie rozwiazal. Trzeba bylo skorzystac ze wzoru: sila x gwalt, uderzyc kilka razy w okolice wiatraka i tym oto sposobem i metoda zastraszania zaczal sie ponownie krecic. Musze sprawdzic wiec przewody i kotski czy nie ma jakis luzow.

Wulgaryzmy !!

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2009-10-15, 11:51   

Jacol napisał/a:
jesli umarl ten zielony rezystor nawiewu to jak go naprawic ? Co kupic, jakie wartosci, czym go zastapic i w ogole jak go zreanimowac.
jeśli umarł to trzeba szukać na 4um :wstyd: --> http://www.golf3.pl/topic...iewu-vt7725.htm

sprawdź sobie okablowanie Panel <--> wiatrak mi też to szwankuje... bo mam luzy na wtyczce ale nie chce mi się z tym robić jak na razie

!! REGULAMIN FORUM !!

Jacol 

Wysłany: 2009-10-15, 17:09   

To jak wymienic rezystor to wiem.... Ja sie pytalem, jak go NAPRAWIC jesli ewentualnie umrze nie wydajac 50zl na nowy.

Cytat:
jesli umarl ten zielony rezystor nawiewu to jak go naprawic ? Co kupic, jakie wartosci, czym go zastapic i w ogole jak go zreanimowac

Ostatnio zmieniony przez Jacol 2009-10-15, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2009-10-15, 17:12   

Jacol, naprawić sie go nie da jedynie zrobisz tak że na 4 biegu będzie tylko nawiew działał bo właśnie dzięki rezystorowi masz 1,2 i 3 bieg

!! REGULAMIN FORUM !!

Jacol 

Wysłany: 2009-10-15, 17:15   

Dobra, jak padnie to wtedy bede sie zastanawial. Pamietam, ze gdzies widzialem instrukcje co i gdzie tam polutowac dlatego pytam.

tigr123 

Silnik: 1.8 8V AAM 55 kW / 75 KM
Wysłany: 2011-08-03, 21:46   

Podłącze się do tematu. Jak sprawdzić czy jest napięcie na kostce od nawiewu? Nawiew w ogóle nie odpala a wentylator działa bo sprawdzałem.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu