Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-01-26, 15:58 Nawiew na szybe tylko od strony pasażera
Witam szukałem podobnego tematu ale przez wyszukiwarke mi nic nie znalazło otórz gdy włącze nawiew na szybe to dmucha tylko przez 3 kratki od strony pasażera a u kierowcy prawie że nic jak mam zamarznięta szybe od środka to lód ginie po stronie pasażera po kilku min a ja dojade 15 KM do pracy i jeszcze mam zamarzniętą szybe
Filter kabinowy wymieniałem i czyściłem nawiewy drutem jednak to nic nie dało
Aha i nawiew czy zimny czy ciepły tak samo dmucha tylko od strony pasażera
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1346 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-01-26, 17:19
Liść dostał się drugą stroną zdejmij podszybie to zobaczysz któredy...ogólnie polecam odgrzybic wyczyscic układ...Plak?jak najbardziej...wszystkie kratki out i psikamy
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-01-27, 19:39
Dzieki chłopaki aż sam się ździwiłem że jakaś pianka pomogła kupiłem k2 do oczyszczania klimatyzacji bo w sklepie nie słyszeli o plaku do nawiewów
a mam jeszcze jedno pytanie jak ustawie nawiew na szybe to powinno dmuchać tylko na szybe ? bo mi wieje też z kratek nawiewu na wprost
PabloSBT, mógł ci się odpiąć któryś z tuneli powietrznych, często podczas wymieniania radia, gdy się upycha kable można coś niechcący rozpiąć itp, poza tym gdy masz ustawione nawiewy na szybę, a wieje również z kratek to znaczy ze klapki sterujące "straciły" gąbkę uszczelniającą która jest na końcach klapek. Raczej nie da się tego zrobić bez wymiany klapek, ale chyba jest bez sensu to naprawiać, prawie nie przeszkadza.
Wysłany: 2010-01-28, 19:03
PiJey88 napisał/a:
PabloSBT, mógł ci się odpiąć któryś z tuneli powietrznych, często podczas wymieniania radia, gdy się upycha kable można coś niechcący rozpiąć itp, poza tym gdy masz ustawione nawiewy na szybę, a wieje również z kratek to znaczy ze klapki sterujące "straciły" gąbkę uszczelniającą która jest na końcach klapek. Raczej nie da się tego zrobić bez wymiany klapek, ale chyba jest bez sensu to naprawiać, prawie nie przeszkadza.
no to rzeczywiście nie opłaca się naprawiać myślałem że to może linka nie dociąga lub coś
Ja za filtr powietrza płaciłem 45 zł węglowy filtrona