logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Klimatronik, a brak sprężarki ?
Autor Wiadomość
majuDJ 

Silnik: 320d M47 136KM 280Nm
Wysłany: 2011-01-28, 19:19   Klimatronik, a brak sprężarki ?

Mam pytanie do Was mianowicie chodzi mi o klimatyzacje po powrocie z warsztatu (wtajemniczeni wiedzą jakiego). Zauważyłem ze mój klimatronik nie działa poprawnie ( co prawda wcześniej brakowało rurki od skraplacza do chłodnicy, nie było gazu, ale reszta było ok) ale przynajmniej jak nacisnąłem symbol "śnieżynki" to włączał się obieg powietrza tak jak by krążący w aucie. Tak samo było gdy wcisnąłem przycisk nawiewu na szybę załączała się "śnieżynka" Samochód to Audi A4 B5

A teraz po odebraniu auta. Gdy wciskam śnieżynkę to powietrze tak nie krąży zresztą w ogóle nie da się włączyć bo gdy zdejmę palec śnieżynka znika z wyświetlacza ( musiał bym cały czas trzymać naciśnięty palec by świeciła, ale nie odczuwam wtedy nawet obiegu powietrza). Tak samo jak włączę nawiew na szybę też się nie załącza. Czy za ten obieg odpowiedzialna jest sprężarka klimatyzacyjna??? Bo sprawdziłem i pod maską jej nie ma !! !! Nie chce nić mówić ale coraz bardziej mi się to nie podoba taka robota.

Pytanie do was czy za ten obieg powietrza jest odpowiedzialna sprężarka?

Więcej informacji na http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2563461

paliwo 
Maciek

Silnik: 1,9 TD
Wysłany: 2011-01-29, 09:43   

wina jest spręrzarki zajeci kto odgrzybi klime i niech zobaczy brat to samo miał nawet klima nie zalanczała sie. Jak zajediesz gdzie odgrzybia klime on sprawdzi co jst ale pewnie sprerzarka nie pracuje zbyt dobrzee

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu