nabiłem klimę szczelność jest, wymieniłem czujnik ciśnieniowy, z czujnikiem podłączonym klimę mogłem włączyć ale przy wyłączeniu sprężarka chodziła dalej wraz z wentylatorem który chodził też po wyjęciu kluczyków, a bez czujnika klima chodzi mogę ją włączać i wyłączać ale z tego co słyszałem bez zujnika klima nie powinna się włączać, byłem u elektryka nie mógł znaleść problemu, dzwoniłem do serwisu vw Groblewski ( firma do bani) nie mogłem się dodzwonić przez 5 dni. Po 5 dniach jak się skontaktowałem powiedzieli mi że mechanicy nie pomagają telefonicznie tylko naprawiają samochody, nie chciałbym zostawić samochodu w serwisie i dzwonić następne 5 dni żeby spytać się o stan naprawy mojego auta, z góry pozdrawiam i dziękuję za rady...
sprawa wydaje się prosta masz zwarcie w kostce od czujnika lub gdzieś dalej czujnik działa jak zwykły kontakt zamyka lub otwiera przepływ prądu da sprezarki klimy, jak możesz ją uruchomic bez podłączenia czujnika tzn. ze spręzarka dostaje całyczas prąd tylko skąd? pruj kable od czujnika do spręzarki gdzieś musi byc zwarcie do masy lub na plus, przyjżałbym si tez samemu włącznikowi na desce nie można wyłączyć klimy dziwne??
pruj kable czyść kostki z wilgoci itp..
a zobacz czy poprzedni właściciel nie poskąpił na czujnik i nie podłączył ci klimy na krótko omijając czujnik sprawdż dlaczego prąd jest podawany na spręzarkę mimo to że czyjnik ( któty naprawde jest włącznikiem klimy ) nie podaje napięcia
miłego jak by co to pisz coś poradzimy