Witam posiadam golfa 2,0 8v i na przyszle wakacje chce zamontowac klime i czy to ma sens i jakie sa mniejw iecej koszta co warto wiedziec gdzie szukac itp , prosze or ady i wskazowki czym siekierowac itd .
Silnik: MKIII GTI 2.0 8V silnik ADY Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 50 Skąd: LODZ
Wysłany: 2012-01-10, 02:24
Jeśli nie masz już co robić przy autku to warto wszystko robić . A poważnie Koszt klimy komplety na swap ja widziałem kilka razy , cena wahała się w przedziale 700 - 1400.Więc wybór należy do ciebie, chyba że trafi ci się okazyjnie i tak jak pisałem nie masz co robić. Pracy jest bardzo dużo nawet wzmocnienie czołowe trzeba zmienić z miejscem na chłodnice klimy ,a nie wspomnę o wnętrzu .Później dochodzi nabicie odgrzybianie itp.
Ps. Ja bym sobie odpuścił ,tu masz podobny temat z naszego forum , przedostatnia odpowiedź damian-ppp. wszystko naświetlił.---> KLIK
dużo dużo dużo zabawy, masz siły i chęci proszę bardzo, ja nie polecam
wiązki silnika musisz pozmieniać, pas przedni, chłodnice, wiatraki, sterowniki, wiązki pod dechą itd itd... traf wiązki z tego rocznika i tego silnika co twój, a to graniczy z cudem, potem nic się nie zgadza elektryka nie działa itd... chyba ze kupisz cały samochód z klimą to przekładka wszystkiego
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 335 Skąd: Grudza
Wysłany: 2012-01-10, 09:39
Lucek777, troche stary temat a ceny klim sie zmienily. ja powiem tak jezeli bys sam montowal ta klime to jak najbardziej warto tylko najwazniejsze to trafic klime odpowiednia dla ciebie i nie zleżałą . ja montowałem klime w mk3 w 1.8 i wcale tak duzo nie ma roboty trzeba miec checi zeby to robic a i najwazniejsze to zadac sobie pytanie ile chcesz jezdzic tym mk3 bo jezeli kurtko to szkoda wkladac kase bo jej nie odzyskasz niestety przy sprzedazy. ale jak dluzej kilka lat to bym zakladal
[ Dodano: 2012-01-10, 09:42 ] PiJey88, ja montowalem i elektryka jest do ogarniecia bez problemu ale trzeba lubuec takie mody i jezeli jest nie pocieta bo jezeli pocieta to fakt trzeba sie nasiedziec zeby to zlozyc jak nalezy
Silnik: MKIII GTI 2.0 8V silnik ADY Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 50 Skąd: LODZ
Wysłany: 2012-01-10, 11:37
andrzej4286, tak wiem że temat stary ale dałem tylko informacyjnie ,roboty piszę że dużo bo to nie wymiana żarówki , a co do ceny to nie zaczerpnięta z tematu , widziałem niedawno za 700 na alledrogo 1100 , a climatronic 1400 w grudniu http://www.golf3.pl/topic...ht=klimatyzacja . Ale jak to mówią co kraj to obyczaj czyli ceny różne .
Ostatnio zmieniony przez Lucek777 2012-01-10, 11:46, w całości zmieniany 3 razy
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-01-11, 20:31
KooxPL, rzecz jest jak najbardziej do zrobienia, ale optymalny sposób jest jeden, wyszukać gdzieś w necie auto do demontażu i wymontować wszystko co ci potrzeba z jednego auta, nie musi być z takiego samego modelu golfa III, ew. różnica będzie tylko w łapie alternatora i rozmiarach chłodnicy. natomiast zbieranie poszczególnych części to już za duże ryzyko niepowodzenia i kłopot