Podepne sie do tematu. Mam pytanie troche z innej beczki. Czy wie ktos jak rozebrac fotel z powloki materialowej i jej nie uszkodzic i wymontowac maty grzanych foteli Dam sobie rade sam czy musze udac sie do tapicera
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-01, 18:10
ja rozbierałem u siebie jak zakładałem maty. przede wszystkim wyjmujesz fotel, zdejmujesz plastiki z boku (pokrętła, osłony, itp.). odkręcasz boczne śruby mocujące oparcie do siedziska uważając jednocześnie na kable. odginasz haczyki mocujące poszycie siedziska od spodu i odciągasz materiał w górę. teraz najlepsze bo musisz rozpiąć druty idące wewnątrz poduszki, w jej poprzek żeby zdjąć poszycie poduszki. maty są przyklejone do poduszek. w oparciu wyjmujesz zagłówek i od spodu rozpinasz poszycie i wypinasz druty idące w pionie oparcia i powoli ściągasz materiał ku górze... opis jest bardzo ogólny i może niedokładny ale podaję go z pamięci...
Bo mam dojscie do foteli z matami grzewczymi i chcialbym je przelozyc do siebie. Pytanie brzmi co jeszcze potrzebuje Wlacznik grzanych tylkow? cos jeszcze Mialbym maty i przekazniki spod foteli. Masz moze na to jeszcze odp. Z gory dzieki
to i ja sie podepne pod temat padly mi tez maty a dokladnie takie blaszki wielkosci baterii do zegarka na reke znajduja sie pod oparciem na siedzisku z 2 kabelkami jeden z gory a 2 z dolu przylutowane i pytanie brzmi czy idzie jakos to obejsc czy new maty??