witam,
zakupiłem moduł z czujnikami temperatury wewnętrznej i zewnętrznej. zastanawiam się gdzie je umieścić żeby pomiary były w miarę wiarygodne? plan mam żeby czujnik temp. wew. umieścić pod schowkiem pasażera a temp. zew. obok gumowej przelotki między autem a drzwiami. dobrze tak będzie?
dodam, że wyświetlacz planuje umieścić nad popielniczką a kabelki od czujników mają 1 i 2m.
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
95zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=910928994
na allegro są podobne moduły w różnych cenach. mi chodziło również o funkcję woltomierza. za ta samą cenę mogłem mieć porządny woltomierz wskaźnikowy a ty mam jeszcze extra 2 czujniki temperatury
>>mój GTD>>
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-02-11, 20:42
ja czujnik zewnętrzny włożyłem w obudowę lusterka, ale trochę dużo roboty kable preciągać, robiłem to przy okazji jak miałem tapicerkę zdjętą z drzwi z innych powodów, ale miejsce jest dość dobre, tyle że trochę za bardzo nasłonecznione
pablomed, ja mam zbite szkło lusterka i przy wymianie była by okazja go tam wcisnąć ale przewód będzie za krótki. ciągle myślę nad tym miejscem obok przelotki gumowej między drzwiami a karoserią.
>>mój GTD>>
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-02-12, 22:23
może tam być za ciepło, w przelotce jest ciepłe powietrze z wnetrza. A z tym kabelkiem to nie bój sie sztukować, to zwykłe dwa przewody możesz przeciąć oryginalny i dosztukowac ile potrzebujesz zaizolowac i będzie dobrze. Ja to sobe zrobiłem na wsuwki we wtyczce przelotki żeby w razie czego wygodnie rozłączyć było.