Wysłany: 2010-03-28, 13:30 Czujnik temperatury czy termostat
W moim autku podczas jazdy w trasie czy na mieście temperatura dochodzi do ok 70-80 stopni i ciągle ją trzyma... Dopiero jak postoję parę minut, bo temperatura podniesie się do 90... o ile dobrze zauważyłem, to chyba na 88, czy 89 załącza się wentylator....
Co do węży, to i górny i dolny są gorące... co powinienem teraz zrobić?
W moim autku podczas jazdy w trasie czy na mieście temperatura dochodzi do ok 70-80 stopni i ciągle ją trzyma... Dopiero jak postoję parę minut, bo temperatura podniesie się do 90...
jak masz gdzie to zamien sie z jakims kolega licznikami :d u mojego kumpla tez tak bylo, wymienil licznik na moj i teraz jest dobrze...
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-03-28, 16:12
nic nie powinieneś robić to jest normalne pewnie masz jeszcze licznik VDO który kłamie termostat jak najbardziej sprawny a czujnik temp też sprawny jak ci samochód normalnie odpala nie jest zamulony
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 27 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 827 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-03-29, 07:16
jeśli masz ciepły dolny wąż to znaczy że termostat jest otwarty powinien sie robić ciepły tak od ok 80 stopni jeśli odrazu po odpaleniu masz ciepłe oba węże to termostat jest walnięty
K@mil a widzisz jednak cuda się zdarzają bo ja tak mam pokazuje 80 stopni a jest 90 nieraz jak jak samochód skacze na dziurach (Polskie drogi) to temp sie ustawia na 90 stopni i tak zostaje tak samo jak z paliwem też licznik z opóźnieniem pokazuje
Wysłany: 2010-03-30, 11:32
no to czyli termostat pracuje prawidłowo jeśli chcesz już dochodzić co to może być to najpierw wymień czujnik temp albo dla pewności sprawdź na innym liczniku jak bedzie temp odczytywać
Silnik: 1.6 75KM ABU Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Lip 2008 Posty: 436 Skąd: no czesc
Wysłany: 2010-04-20, 19:17
Liczniki przeklamuja. Ostatnio montowalem nowa chlodnice, nowy czujnik temperatury, nowy termowylacznik wentylatora w chlodnicy oraz termostat wahlera profilaktycznie. Licznik pokazuje mi co innego niz VAG. Zaniza i dziala z opoznieniem.