Dzisiaj przy okazji naprawy oświetlenia popielniczki i zapalniczki znalazłem wtyczkę przy panelu ogrzewania.
od czego ona jest
Nr jaki na niej widnieje to : 191972724
od góry ma wszystkie piny zajęte (podłączone) a z dołu pierwszy i ostatni .
Od czego ona jest
zdjęcie kiepskie (przepraszam) ale może po nr mi to rozszyfrujecie
[ Dodano: 2009-04-29, 12:51 ]
znalazłem w necie ten symbol z kostki .... w temacie od podgrzewania siedzeń . . .
może u mnie są lub były grzane fotele . . .
jak rozpoznać fotel z grzaniem dupy
i jak wygląda włącznik grzania foteli
macie foto to dawać .
Po numerach samej wtyczki nic nie rozszyfrujesz bo to numer seryjny wtyczki i jak go wbijam w ETKA to wypluwa mi "Oprawa złączek płaskich" czyli najzwyczajna wtyczka
Musiał być podać NO seryjny okablowania ale raczej jego nie będzie bo te karteczki lubią odpadać
A zbieg okoliczności że Twoja wtyczka i ta od siedzeń ma ten sam numer, wytłumaczenie - VW musiał tu i tu dać taką samą bo tyle szło tak przewodów
Ale swoją drogą wygląda mi to na kostkę ISO od radia tzn od głośników Czarny kolor i to charakterystyczne zapięcie z boku
ja dziś tez znalazłem taka sama wtyczkę o tym samym nr i tez nie miałem jej podłączonej .... tez myślałem od czego może byc... dodam ze ostatnio wyciągałem fotele i żadnych tam kabli nie było.... szukałem na internecie ale tylko te forum mi wyskoczyło może kiedyś się dowiem od czego ta kostka jest pozdro......
witam... wciaż sie zastanawiałem nad ta wtyczka i dzisiaj poszukałem w internecie do czego jest ta kostka no i cos znalazłem... mianowicei moze byc to od podgrzewanych lusterek tak mi przynajmniej przetłumaczyło bo szukałem nie na poskiech stronach... i znalazłem na jakiejs rosyjskiej stronie przetłumaczyłem to
Корпус разъёма под плоск.конт.
Выключатель
для а/м с зеркалом с электро-
регулировкой и
с обогревом
Cоединенi
i wyszło :
Obudowa złącza pod plosk.kont.
Przełącznik
dla samochodów z lustrem z elektro-
regulowany
ogrzewany