Witam
Kupiłem ostatnio nowe zarówki do golfa do angel eyesów h1 12v/55w i wydaje mi sie ze sa słabsze niz poprzednie mimo iz sa niebieskie a wczesniejsze zołte i takie same jaki moze byc tego powod?????????
1. Jeżeli to są żarówki z hipermarketu za 20zł to nie będą lepiej świecić
2. Masz spadek mocy w instalacji
3. Odbłyśnik masz wypalony
Moje 3 rzeczy propozycje
nie ma co się dziwić że będą slabo świecić, bo jest tak jak napisali ci koledzy garas1 i Goral1985, żarókwa pewnie kosztowała w okolicach 15zł, jeśli chcesz miec dobre ładne światło to polecam...philips, osram...dasz więcej ale się nie zawiedziesz,
sam przerabialem ten temat kupiłem jakies tanie to po dwóch dniach poleciałem do sklepu i kupiłem philips xtreme power racing, dałem 80zł - ale teraz to jest światło....
_________________ nim zadasz pytanie, skorzystaj z opcji SZUKAJ
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4854 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-06-29, 18:30
no napewno z moca nie ma co przesadzac bo moze ci odbłysniki potopic i lampy do wyrzucenia. wiem ze sa 55 i 60W a jeszcze zalezy jakiej firmy ,bo spotykaja sie i mocniejsze i o ostrzejszej barwie swiatla.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4854 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-06-29, 20:35
to element lampy w której strumien swiatła z zarówki zostaje odbity.
a dokładnie to jest to co na fotce zaznaczyłem oczywiscie w kazdej innej lampie moze on nieco inaczej wygladac
wysoka temp jaka wydziela zarówka moze najprosciej uszkodzic ten cały element.Także z moca żarówek lepiej uwazac.
Muszę cię poprawić żarówki o które ci chodzi to: Philips Blue Vision
mafju uważaj na podróby za 19,99, bo np. alledrogo są oryginalne Philips po około 80 zł za dwie żarówki w zestawie. Tak poza tym świetne żarówki jeżdżę na nich od jesieni i nie da się na nie narzekać Są jeszcze podobne od firmy OSRAM, ale już tak ładnie nie świecą i cena niższa.