Jak często spotykałem na forum opis problemów zdostaniem się do głównej żaróweczki podświetlającej ten wyłącznik! A rada jest prosta:
Z rurki o średnicy 10 do 10,5 mm i długości ok. 5 cm należy wyciąć taki przyrząd jak na rysunku i nim wykręcić oprawkę tej żarówki. Materiał to rurka z długopisu, mazaka i tp., miedzi, plastyku, aluminiu - co kto ma! Gwarantuję 100% sukcesu w 100 sekund i to bez rozbierania wyłącznika! Reszta czasu - na browarka
Pozdrowienia i miłej pracy! zico63.
ja wymienialem zarowke u mnie i poprostu rozebrałem wyłacznik (tam jest chyba 5-6 zaczepów) i to wcale dlugo nie trwało tak samo z pokretla ogrzewania chwila moment pzdr!!
No niby wszystko lux. Próbuje wykrecić żarówkę bez rozbierania włącznika. Tylko że kręce tą żarówką i kręce i nic. Co jakiś czas słyszę tylko jakieś pstryknięcie. Nie chce wyjść.
_________________ Przychodzi baba do lekarza a lekarz też w kaloszach.
thebill, żarówkę należy przekręcić o jakieś pół obrotu później przekręcasz do góry nogami stukasz dłonią i wypada w oryginale wyglada tak i tam sa ząbki a nie gwint
To już jest żarówka czy żarówkę się z tego plastiku wyciąga. Byłem dziś w sklepie. W swojej miejscowości mam tylko jeden sklep z takimi rzeczami, a żeby szukać w innym to sie musze ponad 20 kilometrów tarabanić. Typek mi powiedział za nią prawie 40 zł ale jej niema i musi zamawiać. Za 40 zł to ja sobie kupie trzy latarki i będę sobie podświetlał. Może na allegro są takie żarówki? Ja szukam i nie mogę znaleźć.
Jeszcze jedna sprawa. Wymieniłem żarówke podświetlającą to ustawianie nawiewów i tak: środek podświetla mocno a im bardziej do brzegów to słabiej. Przy samych brzegach wogóle nie podświetla. Co może być przyczyną? Dodam że żarówkę kupiłem za 1zł. To może ona jest za tania?
A może jest za słabej mocy?
_________________ Przychodzi baba do lekarza a lekarz też w kaloszach.
Ostatnio zmieniony przez thebill 2012-03-03, 12:47, w całości zmieniany 2 razy