Silnik: 1.9tdi 1z Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 309 Skąd: somewhere
Wysłany: 2008-10-21, 08:37 zamek centralny
moja centralka przestała reagować na pilot, wymieniłem batrie w pilocie i dalej to samo żadnej reakcji. a gdy odłączę prąd (kleme) i podłącze to drzwi się zamkną.
wie ktoś co to może być??
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-21, 09:18
poszukaj w instrukcji centralki coś o programowaniu pilotów. Mi już dwa razy się rozprogramowały i u mnie trzeba było zewrzeć dwa kabelki wewnątrz centralki i nacisnąć guzik na pilocie wtedy programował się dany pilot
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-21, 09:51
raf.sie napisał/a:
a w środku centralki widziałem jest jakiś przycisk
na 80% służy do progrmowania pilotów. Trzeba nacisnąć i zobaczyć co się stanie i jestem pewien że nic złego bo w takich urządzeniach nie montowali by samodestrukcji
naciśnij ten guzik i trzymając go przyciśnij guzik na pilocie. Czaem dowolny a czasem trzeba wcisnąć konkretny ale to już metodą prób i błędów znajdziesz...jak nie zadziała to trzeba szukać dalej
to to masz kolego ALARM z funkcją między innymi sterowania zamkiem centralnym, więc polecam zlokalizować to "cudo" i posprawdzać czy jakieś przewody się nie odpieły np.: od sterowania zamkiem centralnym (a tak nawiasem to musisz mieć mastera bo inaczej nie wiem jak możesz sterować zamykaniem drzwi) i to tak na początek