Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 606 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-01-31, 09:49 zacinajacy sie rozrusznik
witam panowie problem jest nastepujacy z rana jak odpalam auto to rozrusznik kreci i zacina sie na 1 s i dalej kreci i tak zacina sie z 5 razy. wczoraj wymieniałem tulejkie w skrzyni, rozrusznik mam nowy, aku tez nowy. i teraz nie wiem co mam robic albo reklamowac rozrusznik albo nie wiem. pomoze ktos , Auto potrzebne mi na codzien.
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 606 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-02-01, 07:22
no nie wiem ale dziejeie to tylko tak jak pierwszy raz auto pale póznij normalnie a zeby to była kostka to cały czas by sie zacinał
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
witam, obecnie sam mam problem taki w 1.8 jak u ciebie i zawsze to sie z rana dzieje jak zimno. Myślałem nad zwarciem w rozruszniku ale czy to możliwe skoro póżniej pali aż miło?
Wysłany: 2012-02-02, 14:28
gentki, sciągnij kable wn co idzie do cewki i wtedy zacznij krecic autem jak bedzie kreciło bez zaciencia to masz zapłon do ustawienia. doweidziałem sie przed chwila ze tez tak mam.
gentki, sciągnij kable wn co idzie do cewki i wtedy zacznij krecic autem jak bedzie kreciło bez zaciencia to masz zapłon do ustawienia. doweidziałem sie przed chwila ze tez tak mam.
Wysłany: 2012-02-03, 08:26
byłem mi pomogło tylko nie wiem czy u ciebie jest tak samo?
rafal9119 napisał/a:
gentki, sciągnij kable wn co idzie do cewki i wtedy zacznij krecic autem jak bedzie kreciło bez zaciencia to masz zapłon do ustawienia.
rafal9119, i teraz nie ma problemu na mrozie? bo u mnie tylko na mrozie pierwsze odpalenie jest męką. Dużo miałeś zapłon przestawiony bo u mnie podczas jazdy auto równo pracuje i nie wiem czy tutaj szukać winy
Wysłany: 2012-02-04, 15:58
dziś nie jezdziłem jutro go odpale i napisze co i jak .