Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1106 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2008-08-30, 06:36
własnie mam te same lampy In PRo i ten sam Xenono i taka sama barwe i jestem zadowolony z tego zestawu oswietlenie jest duzo lepsze i co najwazniejsze po zamontowaniu trzeba dobrze wyregulować xenon zeby nie raził innych
Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1106 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2008-08-30, 11:49
powiem ci tak zalezy jaki policjant no mnie zatrzymał najgorszy policjant w mojej ok ktury sie zawsze wszystkiego czepia to do xenonu sie nie przyczepił wiec a z przegladem tez nie miałem problemu jescze dagnosta ustawiał mi lampy
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-08-31, 11:17
niemial prawa sie doczepic o brak spryskiwaczy poniewaz auta do 99r nie musza posiadac takiej instalacji musi miec tylko samopoziomowanie ale tez niema w przepisach ze musi byc automatyczne wiec zwykla regulacja swiatel od srodka wystaraczy
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 588 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2008-08-31, 13:26
to np jakbym miał soczewki ori helli xsenon z allegro, nie mam spryskiwaczy, mam regulację świateł przy włączniku [nie mam poziomowania na tylnej belce] to moge sie ubiegać na stacji diagnostycznej o zaświadczenie, że lampy są zgodne z przepisami... ?
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-08-31, 15:28
niektore samochody wypuszczane fabrycznie na xenonie niemialy spryskiwaczy i nie sa obowiazkowe tak samo jak do xenonu niemusi byc soczewki. Co do zaswiadczenia niewiem jak to dziala w kazdym razie u mnie w miescie wszyscy jezdza z ksenonem jest tego naprawde pelno i nikt sie nie czepia na kazdej stacji auto przechodzi przeglad bez problemow jezeli tylko da sie ustawic dobrze lampy
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
palniki ksenonowe tak samo jak i same lampy mają oddzielną homologacje, wiec nie macie sie co martwic o niebieskich, byleby było to dobrze ustawione i nie oślepiało mobili z przeciwka.
gdyby nie miało to homologacji i nie było dopuszczone do ruchu, to nikt by tego nie stosował, bo bali by się niebieskich - a tu? Pełno ludzi jeżdżących na ksenonach (nawet fabrycznie w autach montują teraz xenony).