witam mam pewien problem chcialbym wymienic podswietlenie wlacznika swiatel ale niewiem jak go wyciagnac. wyciagnelem po prawej stronie zaslepke wdusilem tam zatrzask i idzie tylko do pewnego mometu a niechcialbym niczego uszkodzic niewiem czy niema tam jeszcze jakiegos zatrzasku nie znalazlem niczego na forum a jesli pzeoczylem to prosze o link
Ja mam takie pytanko wiecie moze jak rozebrac wlacznik swiateł?? chodzi mi o sciagniecie obudowy. Bo kupiłem nowy ale ma dziure na el ustawianie swiateł a ja tego nie posiadam a ta dziura zle wyglada!!!!!!!
_________________ Każdy ma hobby , każdy ma bzika. Ale nie jestem sam bo mam GOLFIKA
kaczor2991, co nie chce?? musi mi też nie chciało wyjść a wyszło, a z tym wyjęciem to już my Wam tutaj nie pomożemy po prostu ma to tak wyjść i tyle...
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-16, 20:37
marcinkoz2910 napisał/a:
nic nie pchaj ten obrotowy włącznik zostaje w korpusie wychodzi tylko tył i elektronika lekko podważaj tył i musi wyjść
tak jak wyżej
z tyłu włącznika, na dole i na górze masz po trzy małe zatrzaski, musisz coś wsunąć między zewnętrzną obudowę a cały środek tak żeby te zatrzaski nie trzymały i dopiero pociągnąć i musi środek wyjść...zatrazski zaznaczyłem na fotce a pod spodem są trzy takie same
marcinkoz2910 napisał/a:
P.S. uważaj na spręzynke
na jaką sprężynkę? mi żadna nie wyleciała a rozbierałem włącznik kilka razy
Marcin bo zeby rozebrac to trzeba umiec (zartuje) hehe tez juz rozbieralem kilka razy moj wylacznik i mi nie wyskoczyla a ze z ciekawosci ja wyciagnalem sam to Ci powiem ze troche trzeba bylo sie nagimnastykowac zeby ja wyciagnac, masz widocznie ulamany jakis zaczep w srodku ktory ją blokuje
Kaczor przekrec wylacznik na swiatla mijania i wyciagnij na przeciwmgielne , podloz najlepiej karte telkefoniczna miedzy obudowe a zatrzaski z tylu i wyciagaj wylacznik ciagnac za tylna scianke (czyli za wtyk kostki) a jak ci wyjdzie tylko w kawalku i potem sie blokuje bo go "cos" trzyma" to wez wcisnij pokretlo regulacji intensywnosci podswietlenia, jesli juz Ci kawalek wyjdzie z tylu (tak zeby nie trzymaly na 100 % te zatrzaski u gory i na dole) to tak KONKRETNIE pchnij ta regulacje do srodka i elegancko Ci wyskoczy. Kiedy do polowy Ci wyjdzie a dalej nie bedzie chcial, bo bedziesz widzial ze trzyma sie na pokretle od wlczania swiatel to poprostu go wyszarpnij łapiąc za tlyna czesc wylacznika tam jest taki zatrzask ktory powinein z latwoscia wyjsc i sie nawet nie polamac. Powodzenia