Wysłany: 2008-08-31, 21:42 wielka katastrofa z linką
witam ,
sprawa wygląda następuująco:
mam w golfie 4xelektryczne szyby
jak go kupiłem wszystkie szyby chodziły jak burze...
prawie wszystkie bo przednia pasażera chodziła lekko wolniej od tej kierowcy
później ta szyba pasażera zaczęła dziwne dźwięki wydawać jakby jakis piasek tam był albo jakby sie kruszyła albo pękać miała
następnie zaczęła się zacinać
później sie zacieła tak że mozna było ją otworzyć tylko 5cm w dół i daorade jeszcze zmaknąć
a wczoraj popilimy troche i otworzyła kolejne 5 cm w dół czyli w sumie 10
potem zdechła w ogole nie chciała sie zamknąć
i tak auto stało pod chałpą calą noc
dzisiaj ściągnełem boczek zobaczyłem że linka jest zerwana i prowizorycznie związana
nie dało sie domknąć szyby to odciełem te linke z lewej i prawej i powkładałem tam kilka klocków i deske żeby szyba była zamknięta na stałe
wyłożyłem też ten frajerski styk od silnik el szyby i nie chciał z powrotem wejść
aż styki powyginałem
moje pytania brzmią nastepująco:
czy można te linke nową kupic jeśli takto jak ją założyć? bo jest zerwana w pionie z lewej i prawej strony
i czy te styki które powyginałem przy silniczku czy da sie ich używać dalej
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-09-01, 13:41
możesz kupić cały nowy machanizm bez silnika poniżej stówki,
mozesz dać mechanizm do zakładu gdzie regenrują linki (ok 4 dychy)
możesz linkę zminić sam jeśli jestes złotą rączką, o czym niestety przeczą pogiete styki jakieś 10 zeta za linkę
Styki mozna prostować, a jeśli się któryś złamie to ktoś obeznany z lutownica pomoże ci zrobić dodatkowe wyjście z modułu na kabelki do których styki sie połamały
pewniej bedzie kupić nowy mechanizm za 70pln chyba widziałem.Linka sie zerwała prawdopodobnie przez zużycie mechanizmu więc jak załozysz nową linke to za jakiś czas może sie znowu zwalić.
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-09-01, 15:24
ja kupiłem cały mechanizm na allegro i jestem zadowolooooooony
żeby wymienić samą linkę to trzeba oba końce zarobić i jeszcze na lince w odpowiednich miejscach dwie kosteczki zacisnąć żeby szyba równo chodziła