logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
szyby elektryczne
Autor Wiadomość
fred13 

Silnik: 1.6 ben/gaz
Wysłany: 2008-10-17, 01:00   szyby elektryczne

Witam .
Mam problem z elektrycznymi szybami i lusterkami.Przy zamkniętych drzwiach od kierowcy nie moge podnieść ani opuścić szyb. A jak otworze drzwi na 2 cm momentalnie wszystko działa .Tylna szyba za kierowcą sama sie opuszcza wystarczy że dotknołem palcem i leciała w dół .Ostatnio myłem samochód i wszystko zaczeło działać, po 5 min to samo. Lusterka nie działają wogule.Posiadam pakiet komfort centrala zamyka wszystko ,kluczykiem zamykam wszystko i otwieram wszystko a recznie jest cos zje....... . Dziękuje z góry za porade. Pozdro..........

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-10-17, 16:46   

coś nie łączy, najczęściej kable w wiązce drzwiowej, jest ich trochę, ciężko wymenić wszystkie które mga dać taki objaw, więc je obejrzytj, wtyczkę wyjmij, pryśnij WD40, może to wystarczy. A co do tyłu czego dotkiniesz i opada? włącznika czy samej szyby?

fred13 

Silnik: 1.6 ben/gaz
Wysłany: 2008-10-18, 22:11   

szyba od kierowcy działa , zostały przetarte dwa kable plus popsuty włącznik przy domykaniu drzwi. jeśli chodzi o tylną nadal sie opuszcza.Przetarte kable zaizolowałem popsikałem wd 40 kostki i nic. sprawdziłem kable po drugiej stronie jest tak samo .Szyba opuszcza się jak dotkne kostke z kablami może coś w mechaniżmie w drzwiach styki...

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-10-19, 08:59   

fred13 napisał/a:
Szyba opuszcza się jak dotkne kostke z kablam
którą kostkę i co to znaczy że wtedy działa? Działa prawidłowo czy sama się opuszcza i podnosi gdy ryszysz tą kostką?

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu