Witam .
Mam problem z elektrycznymi szybami i lusterkami.Przy zamkniętych drzwiach od kierowcy nie moge podnieść ani opuścić szyb. A jak otworze drzwi na 2 cm momentalnie wszystko działa .Tylna szyba za kierowcą sama sie opuszcza wystarczy że dotknołem palcem i leciała w dół .Ostatnio myłem samochód i wszystko zaczeło działać, po 5 min to samo. Lusterka nie działają wogule.Posiadam pakiet komfort centrala zamyka wszystko ,kluczykiem zamykam wszystko i otwieram wszystko a recznie jest cos zje....... . Dziękuje z góry za porade. Pozdro..........
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-17, 16:46
coś nie łączy, najczęściej kable w wiązce drzwiowej, jest ich trochę, ciężko wymenić wszystkie które mga dać taki objaw, więc je obejrzytj, wtyczkę wyjmij, pryśnij WD40, może to wystarczy. A co do tyłu czego dotkiniesz i opada? włącznika czy samej szyby?
szyba od kierowcy działa , zostały przetarte dwa kable plus popsuty włącznik przy domykaniu drzwi. jeśli chodzi o tylną nadal sie opuszcza.Przetarte kable zaizolowałem popsikałem wd 40 kostki i nic. sprawdziłem kable po drugiej stronie jest tak samo .Szyba opuszcza się jak dotkne kostke z kablami może coś w mechaniżmie w drzwiach styki...