witam.
mam taki problem. czasami szyber zadziala i otworzy sie calkowicie ale za nic nie mozna go zamknac.. uchylanie do gory tez nie dziala. podpialem drugi wlacznik i to samo. recznie za pomoca klucza mozna go otwierac i chowac jak sie komu podoba ale lektorycznie nie. zatem jest to wina silniczka ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szyberdach sie nie zamyka
moje czarne gti.. http://www.golf3.pl/topics2/gti-8v-by-johny...
- johnyGTI
- Czytacz
jakies dodatkowe sa przy szyberdachu czy standardowe pod kierakiem ? pod kierakiem wszystko w porzadku. sytaucja wyglada ze czasem zadziala ale tylko w jedna strona a przez 90% czasu nie dziala w ogole.
[ Dodano: 2010-05-17, 14:14 ]
dzisiaj obejrzalem wszystko dokaldnie i bezpiecznik dobry jest... jak wlaczam zeby sie otworzyl caly to sie otwiera ladnie ale jak ma sie zamknac albo uchylic do gory to slychac tylko cykniecie i jak puszczam przycisk to tez cykniecie i nic.
[ Dodano: 2010-05-17, 14:14 ]
dzisiaj obejrzalem wszystko dokaldnie i bezpiecznik dobry jest... jak wlaczam zeby sie otworzyl caly to sie otwiera ladnie ale jak ma sie zamknac albo uchylic do gory to slychac tylko cykniecie i jak puszczam przycisk to tez cykniecie i nic.
moje czarne gti.. http://www.golf3.pl/topics2/gti-8v-by-johny...
- johnyGTI
- Czytacz
zobacz podczas otwierania i skladania czy obydwie prowadnice równa chodza.mozliwe ze jadna juz pomału wysiada.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Akurat przy peknietej prowadnicy to zamknac szyber mozna spokojnie, otwrzyc sie juz go nie da, tylko uchylic.
W silniczku szybera sa 2 bezpieczniki polimerowe. gdy sa uszkodzone to jak jest cieplo na zewnatrz to silnik glupieje i nie dziala, jak jest zimno to jest wszystko ok.
W silniczku szybera sa 2 bezpieczniki polimerowe. gdy sa uszkodzone to jak jest cieplo na zewnatrz to silnik glupieje i nie dziala, jak jest zimno to jest wszystko ok.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Identyczny problem miałem z moim szybrem. Załatwiłem to tak :
-przeczyściłem kable w kostce tej co się podpina do silniczka
-nasmarowałem szyny
- wszystko ladnie wyczyscilem
- i tu było najlepsze odkręcałem imbusem szyber i wszystko ok, nie zasunąłem takiej klapeczki małej na otwór dla imbusa i przestał działać elektrycznie ale gdy tylko zasłoniłem zaczął działać jak marzenie
Ogólnie najważniejsze żeby styki w kostce były czyste i kable dociśnięte ładnie no i smarowanko xD Może to ci coś pomoże.
-przeczyściłem kable w kostce tej co się podpina do silniczka
-nasmarowałem szyny
- wszystko ladnie wyczyscilem
- i tu było najlepsze odkręcałem imbusem szyber i wszystko ok, nie zasunąłem takiej klapeczki małej na otwór dla imbusa i przestał działać elektrycznie ale gdy tylko zasłoniłem zaczął działać jak marzenie
Ogólnie najważniejsze żeby styki w kostce były czyste i kable dociśnięte ładnie no i smarowanko xD Może to ci coś pomoże.

- Konello
- Berbeć
• Strona 1 z 1