Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2010-05-16, 15:17 szyberdach sie nie zamyka
witam.
mam taki problem. czasami szyber zadziala i otworzy sie calkowicie ale za nic nie mozna go zamknac.. uchylanie do gory tez nie dziala. podpialem drugi wlacznik i to samo. recznie za pomoca klucza mozna go otwierac i chowac jak sie komu podoba ale lektorycznie nie. zatem jest to wina silniczka ?
Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2010-05-16, 18:36
jakies dodatkowe sa przy szyberdachu czy standardowe pod kierakiem ? pod kierakiem wszystko w porzadku. sytaucja wyglada ze czasem zadziala ale tylko w jedna strona a przez 90% czasu nie dziala w ogole.
[ Dodano: 2010-05-17, 14:14 ]
dzisiaj obejrzalem wszystko dokaldnie i bezpiecznik dobry jest... jak wlaczam zeby sie otworzyl caly to sie otwiera ladnie ale jak ma sie zamknac albo uchylic do gory to slychac tylko cykniecie i jak puszczam przycisk to tez cykniecie i nic.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-06-24, 09:01
Akurat przy peknietej prowadnicy to zamknac szyber mozna spokojnie, otwrzyc sie juz go nie da, tylko uchylic.
W silniczku szybera sa 2 bezpieczniki polimerowe. gdy sa uszkodzone to jak jest cieplo na zewnatrz to silnik glupieje i nie dziala, jak jest zimno to jest wszystko ok.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Potrzebuje zdjęcia prowadnicy prawej i lewej szyberdachu w pozycji zamkniętej bo nie wiem jak mam ustawić prowadnice. Wydaje mi się ze mam coś źle ustawione. Prowadnice naszczęście jeszcze mam całe.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-06-25, 19:07
Najlepiej ustawic w pozycji uchylonej, dopchnac maksymalnie do przodu prowadnice, i odsunac szyber.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Identyczny problem miałem z moim szybrem. Załatwiłem to tak :
-przeczyściłem kable w kostce tej co się podpina do silniczka
-nasmarowałem szyny
- wszystko ladnie wyczyscilem
- i tu było najlepsze odkręcałem imbusem szyber i wszystko ok, nie zasunąłem takiej klapeczki małej na otwór dla imbusa i przestał działać elektrycznie ale gdy tylko zasłoniłem zaczął działać jak marzenie
Ogólnie najważniejsze żeby styki w kostce były czyste i kable dociśnięte ładnie no i smarowanko xD Może to ci coś pomoże.