Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-08-10, 13:59
wiesz kolego widze ze jestes nowy na forum wiec musze cie zmartwic niedzialajacy szyberdach w golfie to standard ulega uszkodzeniu lewa linka + lewa prowadnica zestaw naprawczy jest drogi i ciezko dostepny przewaznie w takiej sytuacji duzo osob kupuje uzywany sprawny szyberdach jak sprawdzic jezeli nie ciagnie do tylu to raczej linka jezeli by sie otwieral ale nie domykal to prowadnica
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
a z moim szyberdachem też jest problem... i do niedawna myślałem, że szyberdach w golfie jest tylko uchylany do góry, no a mi padła prowadnica lewa no i się uchyla ale już jak go chcę domknąć to domyka się tylko prawa strona, poza tym ostatnio grzebałem i obczaiłem, że powinien się też wsuwać pod dach, no ale to też nie działa:/
Jeśi sie uchyla i zamyka to lewa prowadnica jest połamana.Linka prawdopodobnie jest dobra.Mnie ostatnio walnął szyberdach tak że jak sie schował pod dach to już sie nie zamknął.wymieniłem kawałek mechanizmu za 50pln i jest ok.Wymiana nie pociąga za sobą konieczności demontażu mechanizmu z auta.Wystarczy podsufitke wyciągnąć i jest dostęp do wszystkiego.
miałem ten sam problem co wy... w zgierzu jest klient, ktory sie zajmuje na profesjonalnie szyberdachami. pojechalem do niego - krzyknął mi 800zl za naprawe(części + robocizna).
Podziękowałem mu serdecznie, wróciłem do domu, zdjąłem szybke, ustawilem prowadnice na pozycje zamkniecia (ręcznie), zalozylem szybke i zapierniczyłem silikonem. Przynajmniej mam spokój, nie cieknie, a szyberdach mi nie potrzebny otwarty - ważne że jest i słoneczko ma przez co świecić do środka
Silnik: 1.6 ABU +gaz
Wysłany: 2008-08-12, 00:04
TomekKutno, ale jakby Ci zaśpiewał z 50zł za zrobienie z tym szberdachem byłbyś zadowolony chyba ja liczę tu na okazję jeśli jej nie będzie to pech będzie chodził tylko góra dół
Silnik: 1.6 B+G ABU Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 128 Skąd: Nowa Słupia
Wysłany: 2008-08-13, 19:47
U mnie jest identycznie, chodzi tylko góra dół, a w poziomie jest problem, bo bardzo ciężko chodzi, przesmarowałem prowadnice, ale problem nie zniknął, sam nie wiem, znajomy elektryk powiedział, że w golfikach tak już jest, bardzo częsta usterka, on sam ma taki problem i nic z tym nie robi, bo uchyla mu sie w górę-dół i to mu wystarcza!
_________________ Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!