Jak wyłączyć tylną wycieraczkę? Czy jedynym sposobem jest wył.zapłonu? Ciekawi mnie jeszcze czemu przednie tak trzeszczą podczas jazdy w deszczu? Podczas wykonywania zamachu Strasznie się trzęsą, stawiam ze są odwrotnie założone. Więc ja się pytam jak je wyciągnąć by nic nie połamać???
czemu przednie tak trzeszczą podczas jazdy w deszczu?
Zły kąt ustawienia piór w stosunku do szyby. Można to skorygować naginając ramię wycieraczki (po jego osi) w stronę, w którą " trzeszczą".
A tylną wyłączasz naciskając "od siebie", czyli w dół, wzdłuż kolumny kierowniczej.
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-23, 08:18
co do tylnej wycieraczki to jedno naciśnięcie włącza a drugie wyłącza lub jak ktoś woli to każde nieparzyste naciśnięcie włączy a parzyste wyłączy dlatego sposób kolegi pawelek03576 też działa bo licząc razem z naciśnięciem włączającym razem wychodzi 4 i wszystko jasne
a z przodu czasem wystarczy obrócić wycieraczki - u mnie pomogło bo jedna strasznie terkotała i zostawiała przez to ślady na szybie
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-23, 11:30
jacekjurzykkk napisał/a:
heh też się miałem pytać o co chodzi z tą tyną wycieraczką!!!!
i już wiem!dzieki chłopaki!
powiem szczerze ze w mym mk2 tez miałem ten "problem"
ja też długo nie wiedziałem
a dla wszystkich co nie wiedzą napiszę jeszcze jak reguluje się długość przerw w pracy wycieraczek przednich na biegu przerywanym bo sam kiedyś przeszukałem całe forum i nie znalazłem
załączamy na chwilę (1-2sekundy) wycieraczki włącznikiem w dół i zaraz wyłączamy a następnie czekamy tyle ile chcemy aby trwała przerwa i znowu włączamy w dół...maksymalny czas to coś około 20sekund
Silnik: 1.6 75KM ABU Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Lip 2008 Posty: 436 Skąd: no czesc
Wysłany: 2008-10-23, 20:17
Czy moge podlaczyc takie manetki http://www.allegro.pl/ite...etki_z_mfa.html do swojego golfa GL aby sterowac wycieraczkami za pomoca tego suwaka na prawej manetce ? Mam zwykle najbiediejsze manetki i brak komputera.
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-10-23, 20:44
Jacol, ten suwak nie służy do włącznia wycieraczek tylko do przełącznia miedzy wskazaniami komputera a wycieraczki włącz sie standardowo i wszysto jasne pozdrawiam