Silnik: 1.6 ABU 75 KM 94 r. Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 87 Skąd: Będzin
Wysłany: 2010-03-03, 23:46 S kontakt - zanik plusa po wyjęciu kluczyka
Witam, czy mógłby mi ktoś wyjasnić zasadę działania zaniku plusa po wyjęciu kluczyka (podpina się ten kabel do radia). Chodzi mi o to czy to jest rozwiązane mechanicznie we wkładce zamka kluczyka, widać w tym otworze dwa małe walce które rozchyla wkładany kluczyk (jak działa ten mechanizm).
Czy może jest to rozwiązane w samej kostce stacyjki?
Chodzi mi o to czy to jest rozwiązane mechanicznie we wkładce zamka kluczyka, widać w tym otworze dwa małe walce które rozchyla wkładany kluczyk (jak działa ten mechanizm).
działa na zasadzie zwierania
i tak jak piszesz tam to jest ten włącznik
W VW T4 można palcem wcisnąć ten włącznik i radio się włączy sprawdzałem to i działa ale w naszym MK3 to nie działa tak heh
Silnik: 1.9 tdi 90 kucy 1 osioł ;p
Wiek: 26 Dołączył: 01 Mar 2010 Posty: 16 Skąd: z miłości rodziców
Wysłany: 2010-03-05, 14:54
jeśli moge cos dodać. kiedys pod ten kabelek podłączyłem elektryczne szyby -samoróbkę. niestety po kilku razach w kostce paliły się plastiki i kostka nadawała sie tylko out. za duze obciażenie. to tak na marginesie, dlatego od tamtej pory nic nie podłączam pod ten kabelek
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-03-06, 07:44
gregorek35 napisał/a:
U mnie jak docisnę mocniej kluczyk to jest ten plus a jak nie dociskam to go niema, da się to jakoś zregenerować?
Zregenerować raczej nie....masz do wymiany kostkę stacyjki miałem tak samo...gdy docisnąłem kluczyk radio chodziło gdy tylko puściłem radio przestawało gfrać.Kup kostkę stacyjki i zobaczysz będzie ok.Podróbę firmy Topran kupisz już za 15zł Taką zakupiłem i śmiga do tej pory...