Próbowałem to podłączyć pod kostkę(pozostałość po jakimś dokładanym sterowniku VOTEX),centralka reaguje na pilota lecz nie daje impulsu na zamykanie i otwieranie. Co może być przyczyną??? Uszkodzony sterownik czy coś zle podłączyłem??[/b]
Ostatnio zmieniony przez Rafalsky 2008-08-21, 16:27, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-21, 13:19
Votex to alarmy dedykowane do golfa, przystosowane do oryginalnego centralnego zamka pneumatycznego, który jest sterowny impulsami tylko plusowym
Raczej nie uda się podłączyc elektrycznego zamka pod tego Votexa, w każdym razie nie bezposrednio, a skoro kupiłeś komplet ze sterownikiem to zakladaj go i będzie hulać
Odpiąłem starą centralke i została kostka,w tej kostce namierzyłem otwieranie i zamykanie (zielony i siwy),jest też +. Wszystko było by O.K ale z centralki nie wychodzi impuls plusowy, i tu nie wiem co jest?
szukaj zworek na tym sterowniku, skoro jest napisane ze nadaje sie do sterowania masą i plusem, tzn ze musisz miec zwore ktora reguluje jaki impuls wychodzi ze sterownika. Jesli nie masz takowej zworki to znaczy ze nei zmostkowales odpowiednio przewodow od sterownika. Mam podobny sterownik i u mnie sa dwie zworki... jedna odpowiadfa za czas na podanie impulsu, druga odpowiada za konfiguracje masa/plus impulsu wysylanego na klape bagaznika. Na zamek wybiera sie plus/masa poprzez odpowiednie zmostkowanie odpowiednich przewodow. W instrukcji powinno byc jasno opisane co gdzie zmostkowac. Przeczytaj dokladnie instrukcje, u mnie to kolory przewodow żółty i żółto- czarny zmostkowane i podpiete do plusa. Jesli juz to zrobiles i nadal Ci nie wysyla plusa tzn ze bys musial przeslac tutaj swoja instrukcje dolaczona do sterownika i wtedy mozna cos myslec. POWODZENIA