logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze sterownikiem Centralnego zamka w Golfie MK3
Autor Wiadomość
Rafalsky 

Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-08-20, 21:13   Problem ze sterownikiem Centralnego zamka w Golfie MK3

Witam.Zakupiłem dziś sterownik centralnego zamka:

http://moto.allegro.pl/it...e_bagaznik.html [

Próbowałem to podłączyć pod kostkę(pozostałość po jakimś dokładanym sterowniku VOTEX),centralka reaguje na pilota lecz nie daje impulsu na zamykanie i otwieranie. Co może być przyczyną??? Uszkodzony sterownik czy coś zle podłączyłem??[/b]
Ostatnio zmieniony przez Rafalsky 2008-08-21, 16:27, w całości zmieniany 1 raz  

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-08-21, 13:19   

Votex to alarmy dedykowane do golfa, przystosowane do oryginalnego centralnego zamka pneumatycznego, który jest sterowny impulsami tylko plusowym
Raczej nie uda się podłączyc elektrycznego zamka pod tego Votexa, w każdym razie nie bezposrednio, a skoro kupiłeś komplet ze sterownikiem to zakladaj go i będzie hulać

Rafalsky 

Wysłany: 2008-08-21, 13:29   

Odpiąłem starą centralke i została kostka,w tej kostce namierzyłem otwieranie i zamykanie (zielony i siwy),jest też +. Wszystko było by O.K ale z centralki nie wychodzi impuls plusowy, :-( i tu nie wiem co jest?

adams 

Silnik: 1,6 benzina :)
Wysłany: 2008-08-23, 13:42   

szukaj zworek na tym sterowniku, skoro jest napisane ze nadaje sie do sterowania masą i plusem, tzn ze musisz miec zwore ktora reguluje jaki impuls wychodzi ze sterownika. Jesli nie masz takowej zworki to znaczy ze nei zmostkowales odpowiednio przewodow od sterownika. Mam podobny sterownik i u mnie sa dwie zworki... jedna odpowiadfa za czas na podanie impulsu, druga odpowiada za konfiguracje masa/plus impulsu wysylanego na klape bagaznika. Na zamek wybiera sie plus/masa poprzez odpowiednie zmostkowanie odpowiednich przewodow. W instrukcji powinno byc jasno opisane co gdzie zmostkowac. Przeczytaj dokladnie instrukcje, u mnie to kolory przewodow żółty i żółto- czarny zmostkowane i podpiete do plusa. Jesli juz to zrobiles i nadal Ci nie wysyla plusa tzn ze bys musial przeslac tutaj swoja instrukcje dolaczona do sterownika i wtedy mozna cos myslec. POWODZENIA

Rafalsky 

Wysłany: 2008-08-23, 21:49   

Sytuacja opanowana (masa na centralce nie łączyła),poprawa lutów w centralce
załatwiła sprawę. Dziękuje za zainteresowanie tematem. POZDRAWIAM

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu