Witam mam mały problem ze stacyjką!
Po włożeniu kluczyka włącza się alarm dźwiękowy otwartych drzwi (zapalonych świateł)
i radio dostaje prądu.
Od pewnego czasu po włożeniu kluczyka raz to działa a raz nie....czasami trzeba docisnąć i poruszać!
miał już ktoś takie problemy??
Da się to naprawić bez wymieniania stacyjki??
To jest wina kostki w stacyjce i całej nie trzeba wymieniać! Sygnał ma pojawiać się po WYJĘCIU a nie włożeniu kluczyka a radio ma wtedy rzeczywiście się włączać, styk w tej kostce się wykrzywił lub złamał.
tzn.że jest coś nie tak podłączone?? bo mi się włącza ten dźwięk jak włożę kluczyk i mam otwarte drzwi.Dodam jeszcze że w vw mam aut światła (wersja golfa z usa) i teraz jak wkładam kluczyk to nie działa mi radio ani brzęczyk (no chyba że poruszam kluczykiem lub jak go docisnę)
No właśnie, coś jest nie tak.
Może opiszę to po kolei: jeśli wchodzimy do samochodu i wkładamy kluczyk radio powinno ruszyć; jedziemy na światłach i po zatrzymaniu się i nie ruszaniu wyłącznika świateł (pozostawieniu świateł) oraz wyjęciu kluczyka brzęczyk piszczy a radio gaśnie. I tak jest ALE w wozach EUROPEJSKICH a w tych na rynek meksykański to kto wie? Czy to się dzieje od niedawna czy zawsze tak było?
tak się zaczęło dziać wczoraj!!! . po włożeniu klucza ma odpalić radio i ma się wł brzęczyk... a teraz muszę albo uderzyć pod stacyjką albo docisnąć kluczyk ! żeby wł radio. Można to ominąc bo brzęczyk mnie wkur.. a radio podłącze oryginalnym kablem z bezpiecznikiem bezpośrednio do baterii .
Mi się wydję że w stacyjce jest jakaś blaszka odpowiedzialna za to radio i brzęczyk . golf jest z 95r i 95% częsci jest oryginalnych więc i może stacyjka już powoli klęka...
Witam . Rozłącz kolumnę kierownicy przy pedałach , jest tam śruba na kluczyk 13 i wysuniesz oś kolumny wraz ze stacyjką i będziesz miał dostęp do kostki
Ja miałem tak ze prad mi sie właczył ale auto nie chciało odpalic i tez wymieniałem kostki ale to nie była ich wina w stacyjce jest taki precik (cos takiego) i on sie zuzywa i jego wystarczy DELIKATNIE podgiac i bedzie oki!!
_________________ Każdy ma hobby , każdy ma bzika. Ale nie jestem sam bo mam GOLFIKA