Wysłany: 2007-04-14, 15:01 Problem z prędkościomierzem i licznikiem kilometrów.
Mam problem bo nie działa mi prędkościomierz i licznik przejechanych kilometrów.czy ktoś wie który bezpiecznik za to odpowiada lub gdzie znajduje się czujnik od prędkościomierza?jast to golf 3. 92r 1.8 benzyna.
amper141 [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-05, 08:24
witam.. bezpiecznik za to nie odpowiada żaden. a impulsator znajduje się w skrzyni. patrząc od przodu jest z tyłu lekko z prawej strony, jest wtyczka z trzema przewodami...
Silnik: GT 1,9 TDI 110 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 188 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-08-16, 22:21
To samo mam w Golfie 3 z 94 roku TDI . Czy impulsator też jest w tym modelu? kilometry wyświetla mi cyfrowo a od prędkości jest wskazówka. Czy to raczej odpowiada linka od prędkościomierza?
mam ten sam problem w swoim golfie predkosciomierz nie działa a licznik przejechanych kilometrów sie zawiesił czy to mozna naprawic czy lepiej wymienic na nowy?
hej mam podobny problem lecz chyba z wlasnej winy , dzis wygiagalem licznik aby wygiagnac tą zieloną folie z zaróweczkami i chcialem dac diody, wszystko ladnie pieknie swieci, ale jak sie pozniej przejachalem to okazalo sie ze nie dziala predkosciomierz i kilometry nie nabijaja sie, czy cos podsulem przypadkiem przy tej operacji zamiany oswietlenia? czy moge cos z tym zrobic?
[ Dodano: 2009-06-30, 21:37 ]
a dodam ze jest to 1.9 TDI licznik, licznik firmy motometer
habcio, jeśli rozbierałeś licznik to tak jak kolega napisał wyżej sprawdź czy prawidłowo wskoczyła na swoje miejsce wtyczka od licznika
a jeśli nie wtyczka to będzie to wina impulsatora (gdzie to siedzi jest napisane na samej górze w pierwszym poście) należało by sprawdzić podłączenie wtyczki do tego elementu lub samo okablowanie w komorze silnika
dzieki wielkie chlopaki
licznik juz smiga jak nalezy, faktycznie kostka niby dobrze siedziala, ale cos chyba nie stykalo, wyciagnelem ja i wlozylem spowrotem, docisnelem ja z kazdej strony piec razy i
Ja mam podobny problem, silnik 1.4 ABD 92rok, tylko mam takie objawy, że przejadę 50 km jest dobrze i nagle wskazówka spada i nie nabija zarazem kilometrów, następnie za jakieś kilka kilometrów wraca do normy wszystko. Również wymieniałem podświetlenie jakiś czas temu, ale kostkę dociskałem, potem jeszcze raz rozkręciłem, poprawiałem i niby jest ok.
Czy impulsator może tak wariować czy wina po stronie licznika?
Ile kosztuje impulsator nowy i czy skomplikowana jest jego wymiana?