Wysłany: 2008-10-10, 16:56 problem z prawą el. szybą.
Witam. Mam problem z prawą el. szybą a mianowicie gdy ją opuszczam słyszę jakby miała małe kłopoty ale odsunie się cała, problem pojawia się gdy chcę ją zamknąć. Zasuwa się do połowy i staje próbuje jeszcze raz ją otworzyć i zamknąć ale staje w tym samym miejscu. Jednak nieraz uda mi się ją zasunąć do końca ale w tedy trochę musze pogazować, nie wiem od czego to zależy może w tedy bardziej podładowany jest akumulator czy co? Proszę pomóżcie!!! Słyszałem, że to może być od tego, że krzywo zamocowany jest silniczek od szyby czy to może być to? A jak nie to co mam zrobić? Pozdrawiam.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-10-10, 18:54
szyba musi dawać duży opór, smarowanie jest potrzebne, ale sam fakt jego braku nie powinien dawać aż takich problemów. Najprawdopodobniej czeka cię ustawianie szyby w uchytach, są dwa trzeba na ich środku poluzować śróbki i ustawić szybę tak żeby równolegle chodziła. Oczywiście to już po demontażu tapicerki i odklejeniu folii ochronnej